BMW I5

De toekomst van autorijden

BMW, een naam die synoniem staat voor prestaties en luxe, staat vooraan in de rij van de revolutie van het autorijden. Onlangs lanceerde het automerk de BMW i5, de eerste volledig elektrische BMW uit de 5 Serie. Van het strakke ontwerp tot de volledig elektrische aandrijflijnen en rijhulpsystemen, deze auto opent de deur naar een nieuw tijdperk van mobiliteit.

De BMW i5 is de allereerste volledig elektrische BMW in de 5 Serie en komt in twee versies: de BMW i5 M60 xDrive en de BMW i5 eDrive40. Als je op zoek bent naar serieuze power, dan is de BMW i5 M60 xDrive de beste keuze. Met maar liefst 601 pk onder de motorkap, rijdt deze auto met een volledige vierwielaandrijving in een snelle 3,8 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid is gelimiteerd op 230 km/h. Voor de cruisers onder ons is de BMW i5 eDrive40 beter geschikt. Deze versie wordt aangedreven door een elektromotor op de achterwielen en heeft een power van 340 pk. In 6,0 seconden vertrek je van 0 naar 100 km/h tot een topsnelheid van 192 km/h.

Design

Het minimalistische design straalt sportieve elegantie uit. In vergelijking met het vorige model is deze versie 93 millimeter langer, 30 millimeter breder en 32 millimeter hoger. De voorkant valt op door karakteristieke dubbele koplampen en de BMW-nierengrille, die met de optionele BMW Iconic Glow-verlichting nog breder oogt. De led-elementen zijn verticaal geplaatst en dienen voor zowel richtingaanwijzers als verlichting. Een hoge lijn boven de wielen en twee diepe lijnen vormen een sportief zijaanzicht en deze langere versie heeft hiermee een krachtige achterkant, waar een chromen strip de horizontale achterlichten scheidt.

Interieur

Het interieur is voor het eerst in volledig vegan bekleding beschikbaar en flink gedigitaliseerd met minder fysieke knoppen dan het vorige model. Het BMW Curved Display, bestaande uit twee digitale schermen, legt de focus op de bestuurder. De verlichte BMW Interaction Bar loopt over het gehele dashboard en is geïnspireerd op de BMW 7 Serie.

Comfortabel de weg op

Door het ruime interieur en de goede geluidsisolatie leg je comfortabel een lange reis
af. Doordat de BMW i5 een langere wielbasis, toegenomen spoorbreedte en een perfecte gewichtsverdeling heeft, geeft de auto nog meer comfort. De BMW i5 M60 xDrive heeft zelfs elektronisch gestuurde schokdempers.

All eyes on the road

Een opvallende primeur is de Active Lance Change Assistant, die – op geselecteerde wegen in Duitsland, Canada en de Verenigde Staten – met ‘oogbediening’ werkt. Deze assistant neemt automatisch de controle over, mits de verkeersomstandigheden dat toelaten. Als de auto bijvoorbeeld adviseert om van rijstrook te wisselen, kun je deze manoeuvre bevestigen en activeren door in de buitenspiegel te kijken.

Op afstand parkeren

Met de Parking Assistant Professional kun je manoeuvres automatisch uitvoeren vanuit de auto of zelfs tot zes meter op afstand via een smartphone.

Nooit meer wachten tijdens het laden

Dankzij het Control Display in de BMW 5 Serie Sedan kun je nu jouw favoriete series streamen en gebruik maken van in-car gaming via het AirConsole-platform. Dit betekent dat de kids – of jij – spelletjes kunnen spelen of video’s kunnen kijken terwijl de BMW stilstaat. Handig tijdens een laadsessie die trouwens in slechts dertig minuten de auto van tien naar tachtig procent kan opladen. Dus zelfs als de auto even stilstaat, hoef je je niet te vervelen!

bmw.nl