Lexus en de serie Meesterpianisten: de ultieme match

Automerk Lexus en Meesterpianisten zijn gaan samenwerken met een concertreeks wereldberoemde pianisten. De bekendmaking van de samenwerking was tijdens het vijfde concert van het seizoen waar de Russische meesterpianist Arcadi Volodos de hoofdrol had.

De nieuwe Lexus ES, de nieuwe luxe premium sedan, stond bij de ingang van het vijfde concert om de gasten te verwelkomen, niks geen duf, stoffig concert dus! 😉

Rijdend concertgebouw

Dat pianist Arcadi Volodos optrad bij de aankondiging van de samenwerking was volgend Friso Verschoor, van Riaskoff Concert Management dat de concertreeks organiseert, zeer aangenaam. “Hij werkt vanuit de stilte, iets waar Lexus ook om bekendstaat. Toen we op zoek gingen naar een nieuwe mobiliteitspartner, dachten we daarom direct aan Lexus. Maar ook vanwege het artistieke karakter van het merk. Een merk dat zich hierdoor op bijzondere wijze onderscheidt van andere topmerken. En dan is er natuurlijk nog dat fantastische geluid van de audio-installatie in een Lexus. Wat dat betreft is een Lexus een rijdend concertgebouw. We kijken dan ook uit naar een langdurige samenwerking.”

Absolute topkwaliteit

Heiko Breilmann, directeur Lexus Nederland, noemt de absolute topkwaliteit van zowel Lexus als de serie Meesterpianisten een belangrijk argument voor de samenwerking. “Wat ons betreft de ultieme match. En uiteraard ook vanwege de uitzonderlijk hoge geluidskwaliteit van Mark Levinson, het toonaangevende audiomerk dat in de auto-industrie exclusief met Lexus samenwerkt. We leveren binnenkort twee exemplaren van de nieuwe Lexus ES aan Riaskoff Concert Management voor het vervoer van meesterpianisten tijdens hun tournees en rondom de concerten in Het Concertgebouw. En laat nou net in deze ES het allerbeste audiosysteem te zitten dat Mark Levinson ooit voor Lexus ontwikkelde. Met maar liefst zeventien speakers die zich allemaal op oorhoogte van de inzittenden bevinden. Dat is uniek op de markt.”

Het volgende concert uit de serie Meesterpianisten vindt plaats op zondag 27 januari 2019 met in de hoofdrol de Oekraïense meesterpianist Alexander Gavrylyuk.