#THEPARISFILES

Maison Breguet, een laagdrempelig vijfsterrenhotel rondom Le Marais

De historische buurt Le Marais staat bekend om zijn smalle steegjes, kleine straten en one-of-a-kind boetieks. De buurt is vooral op zondag drukbezocht omdat het als een van de weinige Parijse’ buurten openblijft. Hoewel er in Le Marais gezellige restaurants, cafés en theesalons in overvloed te vinden zijn valt het wat betreft de luxe hotels wel mee.

Het hotel bevindt zich in het bewogen elfde arrondissement van Parijs.  Het kleine straatje Rue de Breguet grenst aan de Place de la Bastille. Op donderdag en zondag kun je hier langs honderden marktkraampjes flaneren waar je producten zult vinden als kaas, brood, oesters, groente & fruit en verse vis. De buurt trekt een gemengd publiek aan en staat niet bekend om zijn super-de-luxe boetieks, maar juist om de wat kleinere creatieve winkels en ateliers.

Interieur & spa

Na een verbouwing van drie jaar onder leiding van het Londense architectenbureau Sagrada was het hotel klaar om de hotelcodes rondom Le Marais te doorbreken: hier zou een luxe hotel komen te staan die de service biedt die te vergelijken valt met zijn concurrenten in andere buurten, maar dan met de toen nog ongekende hipster vibe én laagdrempeligheid van de entourage. Met zijn 53 kamers en huisje zou Maison Breguet onder de categorie boutique hotel kunnen vallen. De kleinste kamers beslaan zo’n 15 vierkante meter en The Little House zo’n 94 vierkante meter verdeeld over twee verdiepingen. In de kelder zit een mooi zwembad verstopt met een stoomcabine en sauna die wegens de huidige coronacrisis uitsluitend op afspraak kunnen worden bezocht.

Food & Beverage

Het gastronomische hoogtepunt van het hotel is misschien wel de royale brunch die elke zondag locals en hotelgasten aantrekt. De keuken van chef de cuisine Suha Ozkan wordt op zondag omgedoopt tot een klein eetfestijn waarbij men de keuze heeft tussen verse salades, charcuterie, kaasplanken en warme à la carte gerechten zoals de roast beef, (vegetarische) lasagna bolognaise, kalfsworstjes en gebraden rosbief. De doorgewinterde zoetekauw kan zich wenden tot de speciaal aangewezen patissier die o.a. à la minute ijs in een mooie ‘quenelle’ voor je draait in aardbei of vanillesmaak. In het stijlvolle restaurant en in de kleine groene tuin kan er worden geluncht en gedineerd, en in de avond kun je terecht voor een verfrissende cocktail te midden van een kleurrijk en funky decor.


maisonbreguet.com

Tekst Marina de Massiac
Beeld Hotel Maison Breguet