Zomertrip op de planning?

Met deze vijf lifehacks ontdek jij alle ins en outs van je vakantiebestemming

De zomervakantie staat voor de deur en we kunnen niet wachten! Slenteren door historische straatjes, nieuwe gerechten ontdekken, relaxen op het strand of wandelen in de bergen. Maar het ontdekken van nieuwe plekken kan soms ook moeilijk zijn. Met de AI-gedreven app Google Lens heb je altijd een persoonlijke reisgids op zak die je gemakkelijk helpt met het vinden van de juiste informatie. Met Lens hoef je namelijk geen zoekopdracht meer in de zoekbalk van Search te typen, maar ontvang je direct informatie door het maken van een foto of het scannen van een afbeelding op je telefoon. Om je een beetje op weg te helpen op vakantie hebben we een aantal lifehacks op een rijtje gezet. 

1 Geen taalbarrière 

De taalbarrière kan voor sommigen een probleem zijn op vakantie. Stel je zit op een terras in Noorwegen en wilt een drankje en borrelhap bestellen, maar zodra je de menukaart bekijkt heb je geen idee wat er staat. Dit is gemakkelijk op te lossen. Je opent de Google Lens-app, klikt op ‘vertalen’, scant de tekst die voor je ligt en binnen een fractie van een seconde zie je de vertaling op je beeldscherm. Daarbij kan je ook nog op het gerecht tikken om te zien hoe het er daadwerkelijk uitziet en wat andere klanten erover zeggen met foto’s en beoordelingen van Google Maps. Prøv det ut (Noors voor: probeer maar uit)! 

ZIE OOK: VIJF AVONTUURLIJKE HIKING TRAILS IN SLOVENIË

2 Ontdek nieuwe plekken

Op vakantie slenteren we het liefst de hele dag door een historisch centrum met smalle steegjes en imposante gebouwen. De meeste ken je waarschijnlijk al op voorhand, zoals de Tower Bridge in Londen of de Eiffeltoren in Parijs. Maar soms kom je een monumentaal pareltje tegen waarvan je de naam niet kent. Met Google Lens is het heel gemakkelijk om erachter te komen waar je naar staat te kijken. Open de app, richt je camera op het gebouw, selecteer ‘plaatsen’ en krijg direct te zien om welk gebouw het gaat en wat de openingstijden zijn.

3 Efficiënt zoeken

Beland op een buitenlands vliegveld maar je koffer staat nog in Nederland? Open een afbeelding van je eerdere online aankopen, roep op Android de Google Assistent op en druk op ‘Zoek op dit scherm’ (op iOS kun je een screenshot maken en uploaden met de Google-app). Je krijgt direct een lijst met dezelfde of vergelijkbare modellen en verkooppunten. Met Multisearch voeg je eenvoudig zoektermen toe aan je screenshot, zoals de kleur ‘wit’. 

ZIE OOK: HIER SLAAP JE TUSSEN DE WIJNGAARDEN EN DRINK JE EILANDWIJN ONDER DE PERGOLA

4 Ontdek buitenlandse delicatessen

Ieder land heeft zijn eigen keuken en specialiteiten zoals pastéis de nata in Portugal, petulla in Albanië of de massaman curry in Thailand. Op vakantie is het extra leuk om typische delicatessen uit de buitenlandse keuken te ontdekken. Maar dan moet je wel weten hoe de gerechten heten voordat je deze kan bestellen. Met met Google Lens is het mogelijk om direct te weten wat de naam van het gerecht is door te klikken op ‘eten’ en het gerecht te scannen. Eet smakelijk!

5 Gemakkelijk omrekenen naar euro’s 

Ga je op vakantie waar ze betalen met een andere valuta zoals de Mexicaanse Peso, de Zuid-Afrikaanse Rand of de Poolse Złoty? Dan kan het omrekenen van de buitenlandse valuta naar euro soms een hersenkraker zijn. Google Lens got your back. Scan bijvoorbeeld een restaurantbon, tik op de totaalprijs en je krijgt direct een scherm te zien waar je de valuta kan omrekenen. 

ZIE OOK: DE BESTE PLEKKEN IN DUBAI OP EEN RIJ