QUARANTAINETIPS

Zo haal jij het vakantiegevoel in huis

Het is misschien lastig om in deze crisis tussen al het slechte nieuws nog iets positiefs te lezen. Op TalkiesMAN.nl willen we je juist informeren en inspireren met boeiende verhalen en tips. Want ook al kun je nu even geen vakantieplannen maken, holidayguru.nl deelt met ons wel bijzondere manieren om tóch het vakantiegevoel naar je eigen huis te halen. Met deze vijf tips kom jij de coronacrisis door en krijg je zelfs het gevoel dat je je weer op een droomachtige bestemming waant!

1. Bekijk die nieuwste Netflix natuurdocumentaires

Het is dan misschien niet zoals in het echt, maar wanneer je op Netflix naar een prachtige natuurdocumentaire kijkt waan je je wel op de mooiste plekjes van de wereld. Zo geeft de documentaire Our Planet een prachtig beeld van de planeet en doe je tegelijkertijd ontzettend veel reisinspiratie op.

2. Ga exotisch koken

Menig huishouden zal zich de komende tijd verliezen in alle kookboeken die op de plank staan. Want met dat beetje extra tijd kan je misschien wel een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Je kan tenslotte ook niet naar dat restaurantje om de hoek. Probeer deze periode eens wat exotische recepten uit, zoals een lekkere Pad Thai of een Mexicaanse ovenschotel.

3. Leer een nieuwe taal

Wellicht was je van plan om een prachtige reis te maken naar Spanje of misschien wel helemaal naar Latijns-Amerika. Maar waarom zou je je Spaans, of welke taal dan ook niet gewoon thuis kunnen leren? Dit kan bijvoorbeeld met Duolingo, een app om ontzettend veel talen gratis te oefenen. Op die manier ga jij de volgende keer in vloeiend Spaans je biertjes bestellen.

4. Zet al je reissouvenirs op een prominente plek in huis

Souvenirs verzamelen is voor veel vakantieliefhebbers een leuke bezigheid. Maar vaak verdwijnen die souvenirs net zo snel weer in een stoffige doos. Nu we zo lang binnen moeten blijven is dit het ideale moment om deze weer eens tevoorschijn te halen en op een leuke plek neer te zetten om jou te herinneren aan de geweldige momenten van jouw reis.

5. Lees je oude reisdagboeken terug

Heb jij tijdens je reizen de afgelopen jaren wel eens een reisdagboek bijgehouden? Dan is dit het ideale moment om die nog eens terug te lezen. Droom weg bij de herinneringen die je hebt gemaakt en voor je het weet bevind je je weer in dat prachtige land hier ver vandaan. Op die manier vliegen de weken in Nederland voorbij.