TIPS & TRICKS

5 tips die je helpen Dry January door te komen

Dry January vindt zijn oorsprong in Engeland. De actie werd in 2013 in het leven geroepen vanwege een campagne voor bewustwording en zelfverbetering wat betreft alcoholgebruik. Inmiddels is Dry January een wereldwijd begrip en wagen ieder jaar duizenden mensen zich aan een maand zonder alcohol. Wil jij meedoen aan Dry January? Déze vijf tips kunnen je helpen met het doorkomen van jouw alcoholvrije maand.

Stick to your plan

Herinner jezelf aan je doel en waarom je meedoet aan Dry January. Dit houd je gemotiveerd en gefocust.

Doe het samen

Praat met vrienden of familie die je keuze steunen. Het helpt ook om samen met iemand anders Dry January te doen, zodat je elkaar kunt motiveren.

Vind je nieuwe kick

Vervang drinkmomenten door andere activiteiten zoals sporten, een nieuwe hobby, of gezellige uitjes. Een adrenaline rush of rustig op de bank, alles is mogelijk.

Maak de juiste keuze

Ga voor kwalitatieve alcoholvrije opties die passen bij jouw smaak. Denk aan alcoholvrije wijnen of cocktails die je normale drankjes kunnen vervangen.

Trakteer jezelf

Stel kleine doelen en beloon jezelf met een lekkere mocktail als je die haalt. Dit kan iets eenvoudigs zijn zoals een filmavond of het kopen van iets leuks voor jezelf. Het gaat erom dat je het volhouden van Dry January als een positieve ervaring ziet.