Highlife-collectie

DE NIEUWE ICONIC TIMEPIECE VAN Frederique Constant

Ruim twintig jaar geleden lanceerde Frederique Constant de eerste modellen van de Highlife-collectie. Het unieke ontwerp werd gekenmerkt door de speciale band die in de kast was ingebouwd. Dit jaar blaast het merk nieuw leven in de collectie, op een zeer ingenieuze en stijlvolle wijze waarmee de volgende generatie van een iconisch uurwerk is geboren!

Er zijn drie nieuwe modellen aan de collectie toegevoegd: de Highlife Perpetual Calendar Manufacture, Highlife Heart Beat en Highlife Automatic COSC.

Er was twee jaar ontwikkeling nodig om deze drie modellen te creëren. Trouw aan de originele collectie uit 1999 en nog steeds ontworpen volgens dezelfde kernwaarden van Frederique Constant, deelt de nieuwe Highlife-collectie bepaalde fundamentele kenmerken: verfijnd, Swiss Made, betaalbaar en ontworpen voor dagelijks gebruik.

Zo kun je elke dag afwisselen qua banden – of je nu voor klassiek of sportief wil gaan. Net als het eerste model zijn de horloges nog steeds voorzien van het systeem dat het mogelijk maakt om te wisselen tussen een stalen armband, een leren band, crococalf suède of rubberen band. Dat maakt het horloge iedere dag weer verrassend.

De drie modellen hebben dezelfde 41 mm kast. En net als de originele collectie heeft de Highlife 2020-collectie een geïntegreerde armband. Het ontbreken van hoorns zorgt voor meer flexibiliteit en zorgt voor extra draagbaarheid van het horloge. Het oogt heel natuurlijk, terwijl het geïntegreerde ontwerp veel ingewikkelder is dan welke band met hoorns ook. Het proces vereist een perfecte continuïteit en samenwerking tussen de lijnen van de kast en de schakels, een soepele en geleidelijke overgang naar de sluiting en natuurlijke vloeibaarheid die bijna onmerkbaar zou moeten zijn!

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je meer info over de bijzondere Highlife collectie