Duurzaam

Dit is wat je kan verwachten van Levis’ nieuwe herencollectie

Gemixte streetstyle-silhouetten, Western-accenten en de hoogwaardige materialen en snit die Levi’s® Made & Crafted® definiëren – het komt allemaal terug in de nieuwe SS20 Levi’s® Made & Crafted®-collectie. Bekijk hier alvast een voorproefje op wat je kunt verwachten in de winkels straks.

Californië en Marokko komen samen in de nieuwe collectie. De herencollectie bevat neutrale tinten zoals crème en ecru, die worden onderbroken door diepe indigo-blauwtinten. Qua afwerking en textuur draait het allemaal om experimenteren met tegelprints, bruiloftdekens, stiksels en onregelmatige bleekbehandelingen. De Drop ShoulderMackintosh, een gedrapeerde, indigo geverfde en waterafstotende regenjas, is een opvallend stuk en vormt samen met de baggy Relaxed Chino een verfijnde streetwear-look.

Opvallende wassing

De SS20 collectie bevat ook een reeks jeans en trucker jackets die als monochrome co-ords kunnen worden gedragen, waardoor je je favoriete denim transformeert in je favoriete denim jumpsuit. Hoe je ze ook combineert, de kwaliteit van de snit en fabricage zie je altijd. Zoals het onregelmatige verven en bleken, dat een prachtige visuele textuur creëert bij veel van de denimstukken. Of de innovatieve spray-on kleur die een uniek tie-dye effect aan breisels toevoegt. Er is ook met de hand geborduurd op jeans en trucker jackets, samen met een mix van kleuren en steenwassingen vormt dat alles een opvallende collectie.

Talkies komt half maart met een sustainable issue. Ook bij Levi’s is dit topic natuurlijk belangrijk. Dit seizoen gaat de Levi’s® Made & Crafted®-collectie verder in duurzaamheid. Voorbeelden zijn een toegenomen gebruik van een stof genaamd TencelTM x RefibraTM, een duurzame, hoogwaardige vezel gemaakt van hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen en gerecyclede katoenresten. Met een ongelooflijk zachte hand is het een materiaal dat, wanneer het wordt gemengd met katoen, een hele reeks kledingstukken perfect laat vallen. Ook katoen gemaakt van hennep is een nieuwe stap naar duurzaamheid. Het is gebruikt in de Type II Worn Trucker en 502TM Slim Taper, waarin het niet te onderscheiden is van traditioneel katoen en bij de productie veel minder water en pesticiden worden gebruikt. Tot slot zal Levi’s® Made & Crafted® biologisch geteeld katoen gaan verwerken in denim bottoms, denim truckers en gebreide tops. Biologische landbouw- en teeltsystemen vullen de bodemvruchtbaarheid aan en handhaven deze, verminderen het gebruik van giftige en persistente pesticiden en meststoffen en helpen de biologische diversiteit in stand te houden. Het is een collectie die een hoge kwaliteit, ongeëvenaarde stijl en verantwoordelijkheid voor het milieu combineert.