Amsterdam

LOUIS VUITTON ONTHULT HERENWINKEL BIJ DE BIJENKORF

Louis Vuitton is verheugd de opening aan te kondigen van zijn nieuwste herenwinkel bij De Bijenkorf in Amsterdam. De opening van deze toegewijde ruimte op de eerste verdieping van het iconische warenhuis, toont een significante uitbreiding van de aanwezigheid van Louis Vuitton in Nederland.

Louis Vuitton’s geschiedenis in Nederland gaat terug tot 2002 toen het Maison zijn eerste winkel opende op de P.C. Hooftstraat, gevolgd door De Bijenkorf Amsterdam in 2010 en De Bijenkorf Rotterdam in 2020. Vandaag zullen klanten, bij het binnentreden van de nieuwste toevoeging in De Bijenkorf Amsterdam, zich laten onderdompelen in een eigentijdse en verfijnde ruimte met producten voor elke stijl en gelegenheid, voor zowel overdag als ‘s avonds.

De nieuwe winkel is bedacht als een fysiek kader voor de LVERS-filosofie – het kloppende hart van de praktijk van Pharrell Williams: het idee van Louis Vuitton als een diverse wereldwijde gemeenschap verbonden door een gelijkgestemde liefde voor de kernwaarden van het Maison, namelijk creativiteit en vakmanschap.

De eerste exclusieve herenwinkel van het Maison in Nederland biedt een uitgebreide selectie van iconische Louis Vuitton items. Het complete assortiment voor heren wordt aangeboden, inclusief prêt-à-porter, lederwaren, schoenen, parfums en accessoires. Een toegewijde ruimte is gewijd aan de historische koffers, bagage en reisaccessoires van het Maison, waardoor klanten een meeslepende ervaring krijgen in het rijke erfgoed van savoir-faire en reisexpertise van Louis Vuitton.

De toewijding van Louis Vuitton aan het tentoonstellen van lokaal vakmanschap is duidelijk zichtbaar in de winkel, waar zorgvuldig geselecteerde meubels en kunstwerken van Nederlandse ontwerpers een uitnodigende en verfijnde sfeer creëren. Iconische stoelen van Gerrit Rietveld brengen hulde aan De Stijl-kunstbeweging, terwijl de Houten Zig Zag Kruk van POLSPOTTEN een eigentijdse flair toevoegt. Het innovatieve krukje van de Nederlandse ontwerper Floris Wubben, samen met de Kooij Gerecycleerde Plastic Entreetafel, versterkt de ruimte verder met duurzaam vakmanschap en modern design.

Kunst en design zijn altijd essentieel geweest voor Louis Vuitton. Van samenwerkingen met hedendaagse kunstenaars tot de iconische Fondation Louis Vuitton ontworpen door Frank Gehry, blijft het Maison creativiteit en innovatie bevorderen.

Terwijl klanten de nieuwe herenwinkel bij De Bijenkorf Amsterdam verkennen, zullen ze de intersectie van cultuur, creativiteit en reizen ervaren die Louis Vuitton definieert.

Louis Vuitton
De Bijenkorf Amsterdam
Dam 1, 1012 JS Amsterdam