NICOLETTE VAN DAM & BAS SMIT LANCEREN SNEAKERCOLLECTIE

Vorig jaar deed hij het nog alleen, maar dit jaar gaan ze er samen voor: afgelopen vrijdag 10 Mei 2019 lanceerde Nicolette van Dam en Bas Smit een limited edition sneaker-collectie. Niet zomaar een collectie, maar in samenwerking met REHAB Footwear. Een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel. Het eindresultaat mag er ook zeker wezen. We love it!

Ontwerpen

Zowel Bas als Nicolette ontwierpen ieder één sneaker in drie verschillende varianten. Bas ging voor clean wit met glimmend donkerblauw, een gewaagde groene crocoprint en daarnaast een limited edition met genummerde gouden details. Nicolette koos voor sneakers die ze zelf in haar kast mist: stoer wit gewassen leer met koraalroze leer, een poederroze fluweel, of clean wit met genummerde gouden details.

Het logo van de Nicolette-collectie bestaat uit drie hartjes. Het symboliseert de drie kinderziekenhuizen die Bas en Nicolette ondersteunen, onder andere met de verkoop van deze sneakers. “Bas en ik steunen het Emma Kinderziekenhuis, het Sophia Kinderziekenhuis en het Prinses Máxima Centrum. Wij schenken speelgoed en attributen aan de ziekenhuizen en organiseren speciale middagen zodat kinderen afleiding hebben en even niet aan “ziek zijn” hoeven te denken. In het verleden hebben we onder andere al een groot aquarium en een rolstoeltrampoline kunnen schenken. Samen met REHAB dragen we juist kinderziekenhuizen een warm hart toe. Dat maakt de samenwerking nog specialer,” legt Nicolette uit. Bas: “Dit is toch gewoon fantastisch, samen met mijn vrouw sneakers ontwerpen! Met de opbrengst hopen we dit keer weer iets blijvends te kunnen schenken”.

Samenwerking

Jaco van REHAB: ”Na de succesvolle samenwerking met Bas van afgelopen december met zijn zwarte sneaker kwamen Bas en Nicolette met het idee om voor de zomer een witte versie voor hen beide te maken. Super tof dat ze weer bij ons kwamen voor dit project. De samenwerking is heel intensief en aan elk detail is gedacht en dat zie je terug in alles.”

Wees er snel bij…

Afgelopen vrijdag 10 Mei 2019 startte de verkoop van de sneakers. Geïnteresseerden moeten er snel bij zijn, want van de ontwerpen is slechts een beperkte oplage beschikbaar. De limited witte sneakers met gouden details hebben elk een uniek nummer op de achterkant én het veterplaatje, waardoor er van elk paar echt maar één is. Bas: “Ik ga zelf voor nummer 003, dat is mijn geluksgetal. Nicolette krijgt uiteraard nummer 001!”

De sneakers zijn uitsluitend online verkrijgbaar via www.rehabsneakers.com