Buns&Buns London

Toonaangevende architectuur- en interieurontwerppraktijk Michaelis Boyd heeft zojuist het ontwerp van Buns & Buns voltooid, een restaurant met een samengestelde selectie van innovatieve en traditionele gerechten in combinatie met ‘bread and buns’ uit de hele wereld. Het restaurant bevindt zich op een van de meest iconische bestemmingen van Londen, de Piazza van Covent Garden.

Het speelse maar architecturale ontwerpconcept reageert op het eclectische menu en de rijke geschiedenis van de Londense setting. Het restaurant ligt in de North Hall van Covent Garden en heeft een unieke, vrijstaande ligging, weg van de historische gebouwen van de piazza. De ruimte is omgeven door metalen ramen en geeft het restaurant een industriële esthetiek en verbindende diners met de bruisende sfeer van de markt buiten.

De open keuken in het midden van de ruimte wordt geflankeerd door een lage bar in marmer en biedt extra ruimte om te dineren. De keuken weerspiegelt de positie van het restaurant binnen de voormalige bloemenmarkt en de bredere context van de theatraliteit van Covent Garden, die fungeert als een brandpunt voor gasten en voorbijgangers die de drukke koks kunnen zien die een verscheidenheid aan heerlijke gerechten bereiden.