How to

Bartender @ home

De temperaturen gaan omhoog en we kunnen (gelukkig) genieten van heerlijk weer. Tijd om dit te vieren onder het genot van een heerlijk zomers drankje: gin. Ideaal om met ijs óf in een heerlijke cocktail te drinken. De gin van Sir Edmond heeft een unieke, fluweelzachte smaak met een tikje vanille. Haal dit weekend je inner bartender naar boven en probeer zelf eens heerlijk zomerse cocktails te maken. Wij delen de lekkerste recepten voor thuis!

Pornstar Martini

Stijlvol, zelfverzekerd en provocerend: dat is de Pornstar Martini. De sexy cocktail is onmisbaar in het uitgaansleven, maar is ook heel easy zelf te maken. Een moderne klassieker die bedacht is door Douglas Ankrah – ‘drinks innovator’, cocktailschrijver en founder van LAB en Townhouse bars in Londen. Het originele recept bestaat uit een mix van vanillewodka, passievruchtlikeur en -puree en wordt geserveerd met een coupe champagne erbij. Sir Edmond heeft zijn eigen variant van de Pornstar Martini, nét zo lekker of misschien zelfs lekkerder. Een match made in heaven! Hoe maak je het?

Pak een gekoeld Martiniglas. Schenk 45 ml Sir Edmond Gin in een shaker en voeg daar 15 ml Passoã of De Kuyper passievrucht likeur aan toe. Voeg 60 ml passievruchtpuree toe en 2 cocktaillepels vanillesuiker. Shake, giet het in je gekoelde Martiniglas en maak het af met een halve passievrucht. Vergeet je champagne on the side niet!

Bizarre tijden vragen om overheerlijke cocktails en een eigen cocktailavond met de lekkerste gin & tonics. Het unieke karakter van de Sir Edmond gin komt goed naar voren in het populaire drankje. De kenmerkende gin-smaak wordt gecombineerd met natuurlijke fruitsoorten die je klassieke gin & tonic-recept opfleuren. Probeer eens iets anders dan de standaardrecepten, met de volgende variaties.

Orange & Cinnamon

Sweet & sour: een perfecte combi! Het toevoegen van een stukje sinaasappel geeft je gin & tonic vele nieuwe smaakdimensies. Voeg de hartige smaak van kaneel toe en dit deamteam geeft je drankje een smaakvolle touch.

Strawberry & Mint

Het rode van de aardbeien en het groene van de muntbladeren geven je cocktail een kleurrijke look. Een genot voor het oog én voor je mond: zoet met een touch of mint. Creëer je eigen Strawberry & Mint drankje met 50 ml Sir Edmond Gin, 150 ml premium tonic, verse aardbeien en munt. Perfect voor je cocktailavond thuis!

Coffee & Orange Zest

Speciaal voor koffieliefhebbers die de dag willen starten én eindigen met de heerlijke koffiesmaak. De sinaasappelschil, het meest aromatische deel van de vrucht, geeft je cocktail een smaakvolle twist. De combinatie met de koffiebonen maakt deze variant van de gin & tonic een ware smaaksensatie!