Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel.
Maken: Crunchy taco bowl
Houd jij ook zo van taco bowls? Dan moet je zeker deze crunchy taco bowls proberen. Dit knapperige gerecht bewijst dat vegan eten makkelijk en lekker is! De kleurrijke taco bowls met zowel frisse als kruidige smaken zijn een must om te proberen. Een ideaal recept voor tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel.
Ingrediënten voor 2 personen
- 180 g Looye Honingtomaten
- 2 tortilla’s
- 200 g vegetarisch gehakt
- 90 g zwarte bonen
- 60 g maïskorrels
- 4 eetlepels olijfolie
- 1/2 rode ui
- 2 theelepels gerookte paprikapoeder
- 1 snufje knoflookpoeder
- 1 little gem sla
- 1 handje nacho chips
- 1 groene peper
- 2 eetlepels kokoscrème
Benodigdheden
- 2 ronde brioche vormen
- snijplank
- mes
- eetlepel
- pan
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°c. Smeer de ronde brioche vormen in met een beetje olijfolie en leg in elke vorm een tortilla.
- Bak de tortilla’s 10-15 minuten in de oven tot ze knapperig zijn. Haal ze eruit en laat ze volledig afkoelen.
- Snijd ondertussen de rode ui in blokjes, bak deze in een pan met 2 eetlepels olijfolie op middelmatig vuur tot ze glazig zijn.
- Voeg de gerookte paprikapoeder en de knoflookpoeder toe en meng het geheel goed door. Voeg daarna het vegetarische gehakt toe en bak alles gedurende 10 minuten goudbruin.
- Halveer de Looye Honingtomaten en voeg de helft hiervan met de boontjes en de mais toe. Roer dit geheel goed door.
- Voeg in de afgekoelde tortilla schelpen een paar blaadjes little gem sla toe en de vegetarische gehakt mix. Top af met 4-5 nacho chips, een paar plakjes groene peper en de rest van de gehalveerde Looye Honingtomaten.
Tip
- Serveer met een volle eetlepel kokoscrème
ZIE OOK: TACOPARTY AT HOME