Cocktail time!

De beste cocktailbars in Den Haag

Cocktailbars genoeg in Den Haag, maar waar drink je nu de allerbeste negroni, een overheerlijke espresso martini of killer moijto? Trakteer jezelf op een bezoek aan één van de onderstaande cocktailbars en geniet van een ontspannen sfeer, originele signature cocktails en de beste bartenders.

In VaVoom Tiki Room in Den Haag duik je met een Mai Tai of een Kiki blues onder in een beach bar die op het paradijselijke strand van Hawaï of Zanzibar niet zou misstaan. Dit mini-paradijs waar je de oceaanwind kunt voelen door je halfopen Aloha shirt is gelegen op de Grote Markt en beschikt over een cocktailkaart waar je u tegen zegt. Probeer eens een Tikki Classic zoals de Planter’s punch. In deze cocktail zijn bitters zoals Bacardi Ocho (8yo), Myers’s Dark Rum, Falernum, limoensap, Angostura bitters en suikersiroop door elkaar geshaket. Of ga voor de cocktail van de maand. Elke maand bereiden bartenders een originele cocktail geïnspireerd op de desbetreffende maand. Vermijd je liever een vervelende kater? Geniet dan van de talloze Vavoom mocktails zoals: de Hula Hoop met mango en passievrucht of El Impostor met limoen en grapefruit. Klik hier voor meer informatie.

Ultramarijn Wonderbar

In het voormalige bankgebouw van de Kneuterdijk, nu beter bekend als voco The Hague, bevindt zich koffie- en cocktailbar: Ultramarijn Wonderbar. Deze wonderbar is geïnspireerd op streampunk en een fantasierijke onderzeewereld. Stap zowel bovendeks als benedendeks aan boord, want de bar bestaat uit twee verdiepingen waarbij de oude kluisdeur van de bank is gebleven. Deze vormt een ware eyecatcher. Vaar mee met de wind om zo een wereld van cocktails uit verschillende richtingen te ontdekken. Echte aanraders zijn dan ook de Premier Winter met Bombay Sapphire Premier Cru, Tempranillo, laurierblaadjes en rozemarijn of de westerse cocktail Terresita met kokosnoot. Weet je niet in welke richting je moet varen? Vraag dan advies bij de bemanning of kijk voor meer informatie op de website.

Bricks

De heuse Winnaar van Best New Cocktailbar in The Netherlands volgens de Esquire Bar Awards 2019. Bij deze cocktailbar krijg je altijd een tailor made cocktail. Ze hebben namelijk geen kaart waar je uit kunt kiezen. Bartender Eddy is een echte pro en schotelt je na een uitvoerig gesprek een cocktail voor die gegarandeerd in de smaak gaat vallen. Bricks serveert nooit twee keer dezelfde cocktail en heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het duurzame vleesrestaurant Van de Leur bevindt zich in dezelfde ruimte waardoor je ook lekker een hapje aan de bar van Bricks kunt bestellen. Kijk voor meer informatie op de website.

Speakeasy Seth

Jazz fan en eens in een hidden bar genieten van een cocktail? Deze bar is het ideale recept voor een geslaagde avond. De sfeer is alsof je je in de jaren ’20 in New York bevindt, met live jazz avonden en natuurlijk mega lekkere cocktails en eten. Vanaf buiten weet een onwetend persoon niet dat hier een cocktailbar verscholen zit. Het adres van de de bar krijg je pas na bevestiging van de reservering. Je komt alleen binnen door door middel van een “bribe”, ook is het belangrijk dat je je aan de huisregels houdt. De bribe is ook meteen je zakgeld voor die avond. Seth is geopend op vrijdag en zaterdag. Meer informatie? Klik hier.

Penthouse

De hoogste skybar van Nederland bevindt zich in Den Haag. Het gebouw is 135 meter hoog en geïnspireerd op het Flatiron Building van New York. Je kunt hier voor 9€ een ticket kopen waarmee je naar boven kunt en voorzien bent van een drankje. Vanaf boven zie je de stad, Scheveningen en zelfs Rotterdam. Op zaterdagavond kun je hier zelfs genieten van een goed feestje met muziek en verrassende lichtprojecties. Je checkt de website hier.