GENIALITEIT GEDEFINIEERD

De lancering van de ARC-52 van Bowmore en Aston Martin

Bowmore en Aston Martin vieren een jarenlange samenwerking met de lancering van de ARC-52. Een van de oudste Bowmore-whisky’s ooit in een prachtig opvallende karaf ontworpen door het Britse automerk. Wij mochten bij de lancering zijn in De L’Europe en zelfs een slokje proeven van deze zeer zeldzame en bijzondere whisky waar een prijskaartje van €80.000 euro aan hangt.

De lancering van de ARC-52 en het moment om deze bijzondere whisky te proeven.

Ron Welsh, Master Blender, Bowmore, zegt: ‘Met ARC-52 is de complexiteit van deze single malt onbetwistbaar en het bereiken van zo’n perfecte balans definieert niet alleen de fysieke vorm, maar verenigt zich in elke druppel van deze prachtige whisky. Werken met Aston Martin blijft enorm lonend en fascinerend voor mij. Het blijft ons inspireren en toont ons een andere manier van werken, met absolute precisie en heeft ons in staat gesteld om te creëren wat, naar mijn mening, de beste Bowmore van meer dan 50 jaar oud is die ik ooit heb geproefd.’ Een opmerkelijke whisky, 52 jaar gerijpt in twee exacte delen – vijftig procent voor een American Oak Hogshead en 50% voor een European Oak Butt.’

Deze single malt belooft een onbetwistbare complexiteit, maar is ook perfect uitgebalanceerd. Het klassieke Bowmore-karakter is vastgelegd met kruiden- en medicinale tonen gecombineerd met exotisch fruit, praline en butterscotch om af te sluiten. Romige en fruitige aroma’s van vanille en custardroom zijn zorgvuldig uitgebalanceerd met perzik, peer, kumquat, mandarijn, een vleugje guave met kruidige tonen van verse munt en eucalyptus. In de mond blijft dit evolueren. Smaken van groene druiven, peche melba, clementine en limoenschil vloeien naadloos samen met nootachtige tonen van amandel en hazelnoten, terwijl tabaksbladeren plaats maken voor een subtiele turfas en boterachtig karakter. 

Diner restaurant Flore

We worden getrakteerd op een geweldig zestien(!)gangendiner in Restaurant Flore. Dat sinds de opening al snel is bekroond met twee MICHELIN sterren én een groene ster vanwege de duurzame en lokale benadering van gastronomie. Alle gerechten verrassen en worden natuurlijk gecombineerd met de fijnste wijnen en de whisky’s van Bowmore die tot verfrissende cocktails zijn gemaakt.

Deze Whisky Bowmore is de eerste in een nieuwe inspirerende serie, slechts 100 exemplaren van ARC-52 zullen beschikbaar zijn in een selectie van wereldwijde markten, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, de VS, Canada, China, Singapore en Global Travel Retail tegen een bedrag van € 80.000,-.