Deze BBQ boeken maken jou een BBQ master

Grillen, roken en langzaam garen van vlees, vis of groente boven kolen of houtvuur. Het is een kunst die geduld en kennis van verschillende smaken en technieken vereist. Of je nu een beginnende grillmeester bent of een doorgewinterde BBQ-expert, deze boeken maken jou een BBQ master!

Black Smoke 2 – Jord Althuizen

Black Smoke 2 van Jord Althuizen en Kasper Stuart is het nieuwe BBQ-boek van de populaire Black Smoke-restaurants – vurige broertjes van Smokey Goodness. Niet alleen vind je de allernieuwste, stoerste gerechten van dit geweldige BBQ-restaurant in Rotterdam en Antwerpen om thuis zelf op het vuur uit te proberen, maar ook de coolste cocktails en sterkste verhalen. Met een extra vleug Rotterdamse charme: niet lullen, maar BBQ’en!

Simple Smart BBQ – Julius Jaspers

‘Simple Smart BBQ, want bij de BBQ-workshops die ik de laatste jaren heb gegeven, viel het
me op dat er nog steeds veel mensen zijn die nog niet helemaal weten hoe het allemaal
werkt rond dat vuur. En dat is helemaal niet erg. Er zijn ook veel mensen die bij barbecueën
denken: hoop gedoe, kost veel tijd, beetje eng… Welnu, vooral voor die mensen is dit boek.
Ik heb geprobeerd het allemaal zo eenvoudig mogelijk te houden, simple en smart dus.
Ook wat betreft de ingrediënten maken we het ons makkelijk, niet te veel en gewoon
verkrijgbaar bij slager, visboer of groenteman. Wat ik wel van je vraag, is om te investeren
in een beetje een behoorlijke barbecue. En dan bedoel ik een barbecue met een klep, zodatje ook op lage temperatuur kunt garen en eventueel wat kunt roken’, aldus topchef Julius Jaspers.

ZIE OOK: MIDDAGJE BBQ? DEZE OUTFITS TREK JE AAN!

Het Complete BBQ Boek – Julius Jaspers

Mocht je geen kookboeken verzamelaar zijn kun je natuurlijk gaan voor een compleet bbq boek. In deze editie van Julius Jaspers vind je alle tools, technieken en recepten om het hele jaar door de lekkerste gerechten te bereiden. Wel is het belangrijk dat je in bezit bent van een kamado of ketel-bbq zodat je aan de slag kunt met alle 300 recepten.

Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites – Jord Althuizen

In dit BBQ-avontuur neemt Jord – de BBQ-koning van Nederland – je mee van de deli’s van New York tot aan de foodtrucks in Portland: op zoek naar a full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time. Denk grote BBQ sandwiches, de allerhotste BBQ taco’s of spicy BBQ snacks-on- a-stick.

BBQ Magic – Roel Westra

Dit boek laat je kennismaken met traditionele en gloednieuwe bereidingstechnieken voor je barbecue, grill en smoker. Maak malse vis- en vleesgerechten, bereid een Hollandse mayonaise-tomahawk, rooster je eigen knapperige baconreepjes, of ga voor beetgare barbecue-bijgerechten zoals gegrilde asperges en een vegetarische kebabspies.

ZIE OOK: 10X DE POPULAIRSTE PARKEN OM TE BARBECUEËN

Bron: bol.com