GLENMORANGIE

Een smaakvol avontuur door Tokio

Tokio, de bruisende hoofdstad van Japan, staat bekend om zijn vele contrasten: van hypermoderne wolkenkrabbers tot serene tuinen en van eeuwenoude tradities tot hightech technologie. Het is een stad die zowel het traditionele als het moderne oarmt. Deze levendige diversiteit vormde de inspiratie voor Glenmorangie’s nieuwste limited edition whisky: A Tale Of Tokyo. Een eerbetoon aan de diversiteit en rijke ervaringen van de stad Tokio.

Glenmorangie is een distilleerderij met 180 jaar geschiedenis in het creëren van buitengewone single malt whisky’s. Dr. Bill Lumsden, de meesterdistilleerder van Glenmorangie, is gefascineerd door Tokio vroeg zich af hoe hij de rijke smaak van Japanse Mizunara eiken vaten kon combineren met het lichte, bloemige karakter van hun Highland-whisky. Mizunaraeikenhouten vaten staan erom bekend een kenmerkende en unieke en smaak te geven aan whisky, en Dr. Bill was vastberaden deze zeldzame vaten te bemachtigen. Nadat hij erin slaagde deze vaten te bemachtigen, combineerde hij de whisky met Glenmorangie die zowel in bourbon- als sherryvaten is gerijpt. Dit resulteerde in een whisky die levendige en gedurfde smaken combineert met een zachte zoetheid.

Een verrassende mix

Bij het proeven van A Tale of Tokyo word je verrast door een mix van peper en bittere kersen, kokos, sinaasappelschil, wierook en zoet eiken. In de afdronk komen de klassieke Glenmorangie-smaken van mandarijn, amandel en marsepein naar voren. Een whisky vol contrasten, net als Tokio zelf.

Meer dan een whisky

Voor deze limited edition werkte Glenmorangie samen met de getalenteerde Japanse kunstenaar Yamaguchi Akira, die de rijke geschiedenis en cultuur van Tokio vastlegde in een kleurrijk kunstwerk dat elke fles en verpakking siert. Zijn kenmerkende vogelperspectiefstijl brengt iconische bezienswaardigheden van Tokio, zoals de Tokyo Tower en Ueno Park, samen met de opvallende ketels van Glenmorangie en Mizunara-eikenbomen. Het kunstwerk bevat ook verborgen details, zoals verschillende afbeeldingen van Dr. Bill.

A Tale of Tokyo

Must do in Japan

Tokyo Tower

Een symbool van de stad en de een na hoogste toren van Japan. Deze 333 meter hoge toren geeft een adembenemend uitzicht over Tokio.

Ueno Park

Een oase van rust in de drukke stad. In dit park kom je musea, tempels en meer dan duizend kersenbloesembomen tegen die in het voorjaar tot bloei komen.

Mizunara-eikenbomen

Hoewel ze niet overal in Tokio te vinden zijn, zijn Mizunaraeikenbomen een kenmerk van de whiskywereld en vind je terug in de smaak van A Tale of Tokyo.

Sumida-rivier

Ontdek de stad vanaf de Sumida-rivier en vaar onder de bekende bruggen door en zie hoe de stad zich heeft ontwikkeld tot een gigantische moderne metropool.

Odaiba-eiland

Een hightech eiland waar je musea, shopping malls én een kunstmatig aangelegd strand vindt.

Koishikawa Korakuen-tuin

Dit is de oudste tuin van Tokio met een lotusvijver in de vorm van een hart. De houten en stenen bruggen met rotsachtige eilanden in het water maken ook deze tuin een oase van rust in de drukke stad.

Keizerlijk paleis

Voor velen is dit het kloppende hart van de stad. Kokyo, zoals het paleis officieel heet, is tijdens de Tweede Wereldoorlog compleet verwoest en daarna weer gerestaureerd. Vanaf 1968 kwam het paleis weer in gebruik en is vandaag de dag bewoond door de keizer en zijn familie.

Fotograaf: Jezael Melgoza