SOUS

Zó geniet je ook thuis van een uitgebreid restaurantdiner

Home dining alleen iets van tijdens de pandemie? Zeker niet! Na de lockdowns moesten restauranteigenaren weer terug naar hun fysieke restaurants, maar ze wilden wel hun nieuwe klanten in het hele land blijven bedienen. Het in 2022 opgerichte SOUS zag een gat in de markt en wist deze culinaire thuisdinerervaring naar een hoger level te tillen. Inmiddels levert SOUS de menu’s van tientallen toprestaurants en chefkoks in Nederland en Vlaanderen bij mensen thuis. TalkiesMAN stelde drie vragen aan oprichters Devon Scoulelis en Thomas Scholte over hun perfecte SOUS-avond, gerecht en droomsamenwerking.

Hoe ziet volgens jullie de perfecte SOUS-avond eruit?
‘Stel je voor: er komen mensen over de vloer en je weet niet wat je moet koken, of je hebt kleine kinderen en kunt geen oppas vinden maar wilt wel iets eten wat je niet snel zult vergeten. Met SOUS sta je weinig in de keuken en spendeer je veel tijd aan tafel met je vrienden en je familie én ervaar je iets op je bord waar je uren tijd, expertise en kwaliteit in terug kan vinden.’

Wat is zelf jullie favoriete SOUS-gerecht?
‘Dat hangt volledig van de gelegenheid af. Op het SOUS-platform maken we daarom ook een duidelijk onderscheid: heb je zin in iets wat makkelijk te bereiden is? Dan kun je gaan voor de rijsttafel van Ron Gastrobar. Wil je wat langer in de keuken staan? En meer betrokken zijn bij de bereiding? Dan kun je kiezen voor het vijfgangenfinediningmenu van restaurant Daalder, Aan de Poel of De Librije. Heb je kleine kinderen en zoek je iets wat je aan tafel kan aftoppen? Kies dan voor de bao buns. Zo proberen we met een breed scala aan culinaire experts voor iedereen een podium te bieden.’

Met welke chef of met welk restaurant willen jullie graag nog eens een SOUS-box creëren?
Thomas: ‘Ik zou graag voor een SOUS-kerstmenu een beef wellington met Gordon Ramsey willen maken. En dan, wanneer je alle ingrediënten in huis hebt om thuis je beef wellington te rollen, word je door Gordon Ramsey begeleidt middels een leuke en interactieve video.’

Naast complete menu’s is het nu ook mogelijk de favoriete producten van de toprestaurants en chefkoks te kopen. SOUS Market biedt een uitgebreid assortiment hoogwaardige producten waaronder balsamico van een wereldberoemde michelinsterrenchef, cakes van The Pastry, bonbons van Madaq, de kaas van L’amuse en de wijnbox van Ron Gastrobar.