pop-up shop met waardige alternatieven voor alcoholische dranken

Eerste alcoholvrije slijterij in Amsterdam opent haar deuren

Fris de zomer door! Een groeiende trend van 2022 is sober moderation uit onderzoek blijkt dat eenenzestig procent van de Nederlanders minder alcohol drinkt en nieuwsgierig is naar (nieuwe) alcoholvrije opties (Kantar, Mar 2022). Voor hen is er nu goed nieuws: de eerste alcoholvrije pop-up slijterij van Amsterdam opent haar deuren aan het Hugo de Grootplein. Het non-alcoholische spirit-merk Seedlip is hiervoor een samenwerking aangegaan met de oprichters van kombucha-merk Butcha. Met pop-up Slijterij DROOG laten ze zien – en proeven – dat alcoholvrije momenten kunnen leiden tot nieuwe ontdekkingen en er niet wordt beknibbeld op smaak… als je maar weet waar je die kunt vinden. De pop-up slijterij laat liefhebbers kennismaken met rijke smaken die je eigenlijk bij alcoholhoudende drankjes verwacht.

Pop-up slijterij DROOG is geopend van vrijdag 20 t/m zondag 29 mei, waaronder Hemelvaartsdag, aan het Hugo de Grootplein 7 in Amsterdam. In de pop-up is een rijk assortiment aan alcoholvrije producten te vinden. Perfect om de zwoele lente- en zomeravonden alcoholloos te spenderen en je smaakpapillen te prikkelen!

Alcoholvrij experimenteren 

Het ontdekken van smaakvolle alcoholvrije opties is een aanhoudende trend. De initiatiefnemers spelen hierop in en willen Nederlanders laten zien hoe je alcoholvrij kunt vieren met dezelfde smaakbeleving die drankjes met alcohol met zich meebrengen.

Samuel Levie, mede-oprichter van Butcha: ‘Kombucha is gebrouwen, Seedlip is gedistilleerd. Bij beide dranken wordt smaak getrokken uit natuurlijke ingrediënten, waarbij niets wordt afgedaan aan smaak. We vonden elkaar in dezelfde missie om door middel van smaken met diepgang te laten zien dat alcoholvrij drinken alles behalve saai hoeft te zijn. We hebben gezamenlijk nog meer mooie producten geselecteerd die voor dezelfde kwaliteit staan en die het verdienen om geproefd te worden.’ Speciaal voor deze pop up hebben we ook een limited edition ‘tonic inspired’ kombucha gebrouwen, die perfect past bij Seedlip om er een alcoholvrij aperitief mee te mixen voor thuis. ‘Alcoholvrij wordt steeds populairder’, voegt Ben Branson, oprichter van Seedlip, hieraan toe. ‘Met de opening van pop-up Slijterij DROOG willen we daaraan bijdragen en antwoord geven op de vraag: wat zal ik eens drinken als ik niet drink? We willen het blikveld van Nederlandse consumenten verruimen en de unieke en complexe smaakbelevingen introduceren die je eigenlijk bij alcoholhoudende drankjes verwacht. Butcha en Seedlip passen heel goed bij elkaar, maar er zijn voor de liefhebbers nog veel andere prachtige combinaties te ontdekken. Experimenteer en vind uit wat goed smaakt.’

Het lekkerste alcoholvrije drankje

In de stemming om zelf alcoholvrij te genieten? Dit is volgens Laura Brady – die onlangs werd verkozen werd tot beste bartender van Nederland – het lekkerste alcoholvrije recept. Het recept bestaat uit ingrediënten die te koop zijn in pop-up Slijterij DROOG; scoor daar alle benodigdheden en gebruik onderstaand recept om thuis lekker zelf aan de slag gaan.

 • Ingrediënten:
  • 50ml Seedlip Garden 108
  • 15ml Roze Bunker Smoked Lime siroop 
  • Flesje Butcha Hop & Grapefruit
  • Limoen
 • Methode:
  • Vul het glas met ijsblokjes
  • Voeg 50ml Seedlip Garden 108 toe
  • Voeg 15ml Smoked Lime van Roze Bunker toe en roer om te mixen
  • Aftoppen met Butcha Hop & Grapefruit
 • Glas & garnering
  • Longdrinkglas
  • Een krul limoenschil