Erop uit

7x dingen doen tijdens het Pinksterweekend

We kunnen weer genieten van een lekker lang Pinksterweekend. De weergoden voorspellen heerlijk weer met veel zon en hoge temperaturen. Wij delen de leukste Pinksterweekendtips, waarmee jij optimaal kunt genieten van je vrije dagen. Uiteraard volledig corona-proof!

Staycation

Wil jij er éventjes lekker tussenuit? Boek een mini-staycation in eigen land! Geniet van de mooie natuur die Nederland te bieden heeft en kom even helemaal tot rust in een andere omgeving. Van een idyllisch vakantiehuisje in de natuur en glamping tot een toffe citytrip in eigen land of een charmant strandhuisje aan zee! Bijvoorbeeld de nieuwe strandhuisjes van Largo in Vlissingen. De huisjes staan op het strand en zijn voorzien van alle luxe. De perfecte get-away!

Cultuur snuiven

Goed nieuws voor alle kunstliefhebbers! Op maandag 1 juni openen de musea haar deuren weer. Ook het Moco Museum heropent haar deuren mét een nieuwe kunstcollectie en tentoonstellingen. Er hangen nieuwe werken van Banksy, KAWS, Marc Rothko en Tracy Emin. In de tuin van het museum kun je genieten van nieuwe kunst, zoals het grote houten beeld ‘Final Days’ van KAWS.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is KAWS_Final-Days_Moco-Museum_RBPR-1-768x1024.jpg

BBQ

Dit zonovergoten weekend vraagt om een heerlijke BBQ in de tuin! Tijd om extra uit te pakken met heerlijke salades, vlees, groenten, vega en/of vis voor op de grill. Van hamburgers en spiesjes tot gegrilde groenten en verse BBQ-sauzen. Ga op zoek naar de lekkerste BBQ-recepten en geniet!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is pexels-photo-63746-1024x681.jpeg

Beach please

Strandliefhebbers spenderen deze dagen natuurlijk het liefst met hun voeten in het zand aan zee. Ons land heeft een prachtige kustlijn met de mooiste stranden, om optimaal te genieten en even uit te waaien. Neem je eigen picknickmand mee met lekker eten en heerlijke drankjes en zoek de rust op. Of geniet bij een fijne strandtent, die óók vanaf 1 juni hun deuren weer openen! De avond sluit je in stijl af met een fijne strandwandeling in het avondzonnetje.

On a boat

Wat is er nou lekkerder dan van het mooie weer genieten vanaf het water? Dit is hét moment om een bootje te huren en te genieten van de mooie wateren in Nederland. Of natuurlijk je eigen boot als jij een van de gelukkigen bent. Geniet vanaf je boot van een heerlijk drankje in je hand, lekkere hapjes en de warme zonnestralen op je lijf.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is pexels-photo-1046212-1024x710.jpeg

Terrassen

Ook de restaurants én terrassen mogen hun deuren weer openen vanaf 1 juni. De hoogste tijd om je Pinkstermaandag door te brengen op je lievelingsterras en eindelijk weer te genieten bij je favoriete tent. Uiteraard met een heerlijke rosé en lekker eten – wat we zó gemist hebben de afgelopen tijd!

Cocktails

Wil jij al eerder dit weekend genieten van lekkere drankjes? Organiseer een at home cocktailavond voor jou en je lover, huisgenoten of vrienden. Haal alle ingrediënten in huis om je favoriete cocktails zelf thuis te maken voor een onvergetelijke avond. Tijd om je inner bartender naar boven te halen!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is black-and-white-alcohol-bar-drinks-1024x683.jpg