altijd connected

Always-on met de iPhone 14 Pro-modellen

Nooit meer een melding missen én altijd de tijd zien: met de nieuwste iPhone 14 Pro en Pro Max is dit mogelijk! Op deze gloednieuwe vlaggenschipmodellen zit namelijk de always-on functie: hierdoor krijg je nooit meer een zwart scherm te zien wanneer je jouw iPhone vergrendeld. In plaats daarvan worden heldere kleuren vervaagd en blijven sommige onderdelen zichtbaar. Zo ben jij dus altijd connected!

Alleen wanneer het écht nodig is

Met de always-on functie hoef je dus niet meer op je beeldscherm te tikken of je vergrendelknop in te drukken om je berichtjes te zien. Om batterij te besparen, gaat het scherm wel uit wanneer hij met het display naar beneden ligt of als je smartphone in je broekzak zit.

Heb jij ook de nieuwste Apple Watch Ultra? Dan zie je hierop in één oogopslag wie jou probeert te bereiken en hoe laat het is wanneer je je iPhone opgeborgen hebt.

Notch verleden tijd op iPhone 14 Pro (Max)

De always-on functie is niet de enige verandering die is doorgevoerd aan de display. Ook heeft de welbekende notch namelijk plaatsgemaakt voor een dynamic island. Dit is een zwart ‘eilandje’ op je scherm, waarin de selfiecamera en sensoren zitten.

Het dynamic island is kleiner dan de notch én heeft verschillende functies gekregen. Het ovale balkje beweegt namelijk mee met wat jij doet. Luister je muziek? Dan wordt hij automatisch groter en laat jou de bedieningsknoppen zien. Als je gebeld wordt, zie je op het eiland wie jou probeert te bereiken. En dat zonder afgeleid te worden van wat je aan het doen bent!

Veel zon? Geen probleem!

Misschien herken je het: je zit in de zon, en kan nauwelijks meer iets op je scherm zien. Gelukkig heeft Apple hier iets op bedacht: op de Pro en Pro Max wordt de helderheid namelijk verhoogd naar 2000 (!) nits in plaats van 1000 nits. Nu heb je dus nooit meer moeite om het beeldscherm van de iPhone 14 af te lezen in fel zonlicht. Enorm handig!

Pas je homescherm aan naar smaak

Het vergrendelscherm van je iPhone 14 kan je daarnaast meer eigen maken. Door de nieuwste versie van het besturingssysteem – iOS 16 – kan je namelijk meer wijzigen. Je kiest bijvoorbeeld je favoriete lettertype of de handigste widgets op je toegangsscherm.

Nóg meer over de nieuwe iPhone 14

Apple heeft dus flink wat verbeteringen doorgevoerd aan de displays van de iPhone 14-serie. Ben jij een échte Apple freak en wil je meer weten over het nieuwe vlaggenschipmodel? Volg dan de newsroom van Apple.