DIT STYLISCHE SOUNDSYSTEM WIL JE HEBBEN IN HUIS

Deze limited edition-collectie van Bang & Olufsen bestaat uit acht producten die zijn ontwikkeld in samenwerking met de Deense designstudio Norm Architects. De Contrast Collectie is anders dan anders, een verkenning van materiaalcombinaties en oppervlakken die je wilt aanraken, tussen minimalistisch en expressief, ruw en glad, licht en donker, stilte en volume, harmonie en lawaai. Heel cool!

Het kleurenpalet van de collectie is bepaald door op nieuwe manieren te werken met aluminium. Dit materiaal is uitgegroeid tot een integraal onderdeel van de ontwerpesthetiek van Bang & Olufsen, dat alomtegenwoordig is. Bang & Olufsen en Norm Architects wilden het spiegelende metaal transformeren met behulp van een zacht en warm kleurenspectrum, dat de aandacht trekt naar de texturen die op het aluminium zijn aangebracht. De lichtgrijze en antracieten kleurtonen zijn gemaakt op basis van een en dezelfde basiskleur, antraciet in een aards, bijna zwart grijs, dat werd vervaardigd door de anodiseerafdeling op het hoofdkantoor van Bang & Olufsen. De geborstelde aluminium texturen zijn ontstaan na talloze experimenten met verschillende oppervlaktebehandelingen. Het is een fijn afgestemd evenwicht tussen de toepassing van een geborsteld effect dat als gecontroleerd en opzettelijk wordt gepresenteerd en een lang proces dat begon met het met de hand borstelen van platte stukken aluminium om de tactiliteit te verhogen. Hiermee slaagden de aluminiumspecialisten van Bang & Olufsen erin de Contrast Collectie zijn geheel eigen uitstraling te geven.

Voor de Contrast Collectie wilden Bang & Olufsen en Norm Architects een nieuw soort textiel verkennen om de producten meer tactiliteit te geven en ze op een mooie manier te laten integreren in het interieur. De stof is gemaakt van wol en viscose en gebaseerd op de Hallingdalstof van Kvadrat. De stof blijft extreem lang mooi en stevig, terwijl de viscose zorgt voor glans en kleurdiepte. In de oorspronkelijke versie werden dikke draden gebruikt, dus is de structuur losser gemaakt voor hoge akoestische prestaties, terwijl de rijke textuur behouden is gebleven.

De Contrast Collectie verkrijgbaar bij een selecte groep retailers, in Bang & Olufsen winkels en online.