Chillen

Dit zijn de 10 beste parken in Nederland

Een urban lifestyle is hot. In steden zijn veel werk- en onderwijsmogelijkheden, maar ook de vele restaurantjes, culturele activiteiten en festivals trekken steeds meer mensen naar de grote steden. Toch kan het stadsleven soms te druk en hectisch zijn, wat kan leiden tot stress. Daarom trekken we ons graag even terug in het groen, om even tot rust te komen. Gelukkig kennen Nederlandse steden talrijke groene oases voor een fijne wandeling, een rondje te sporten of te relaxen tijdens een heerlijke picknick. Wij zetten de tien beste parken voor je op een rij!

1. Vondelpark, Amsterdam

Het Vondelpark is zowel onder de Amsterdammers populair, als voor bezoekers van de stad. Of het nou voor een hardlooprondje is, een openluchtconcert of een picknick. In het park kun je, midden in de stad, genieten van het groen of een terrasje. Het Blauwe Theehuis is de perfecte plek voor een heerlijk drankje!

2. Rijksmuseumtuinen, Amsterdam

Na een bezoekje aan het Vondelpark, is ook een bezoekje aan de Rijksmuseumtuinen een must. De tuinen zien er afgesloten uit door het ijzeren hek, maar overdag kan je hier gewoon binnenlopen. Zomers zijn er exposities waar je prachtige kunstwerken kan bewonderen. Een unieke ervaring! Of strijk heerlijk neer op een bankje naast de ‘doorloopfontein’.

3. Wilhelminapark, Utrecht

Utrecht is één van de groenste provincies van Nederland. Ook in de stad Utrecht vind je prachtige parken. Bijvoorbeeld het geliefde Wilhelminapark. Dit is één van de eerste parken in Nederland. De herenhuizen rondom het park geven het nog iets meer flair.

4. Historische Tuin Schoonoord, Rotterdam

De Historische Tuin Schoonoord in Rotterdam is klein, maar fijn. Het is een prachtig paradijsje waar je de rust zeker kan vinden – midden in de stad! Met een mooie vijver, fonteintjes en beekjes, Rond de vijver maak je een heerlijk romantische wandeling.

5. Broersepark, Amstelveen

Het oudste park van Amstelveen, dat veel wordt gebruikt voor sportactiviteiten voor jong en oud. Ook is het een fijn park voor een mooie wandeling. De slingerpaadjes voeren je op je gemak langs de vijvers en bruggetjes. Er zijn ook twee herdenkingsmonumenten ter nagedachtenis aan de slachtoffers die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen: het Oorlogsmonument en het Indië-monument.

6. Wandelbos, Tilburg

Het Wandelbos bestaat al sinds 1917. De ontwerper is de bekende tuin- en landschapsarchitect Leonard Springer, die al zo’n 50 parken en tuinen op zijn naam heeft staan. Je hebt er een prachtige rododendron vlakte en bijzondere exotische bomen.

7. Stadstuin Emma’s Hof, Den Haag

Verstopt tussen de huizen vind je Stadstuin Emma’s Hof. Er is ruimte voor groen, toneel én gezelligheid in de buurt. De romantische zithoekjes zorgen bijna voor een Barcelona-effect, geïnspireerd op Park Güell. Dit is zeker een wandeling waard!

8. Landgoed Oosterbeek, Den Haag

Het charmante landgoed Oosterbeek ligt net aan de stadsgrens van Den Haag. Een super getaway als je even de stad uit wil. Natuurlijk heb je het strand ook dichtbij, maar wat historisch goed kan ook geen kwaad.

9. Park Sonsbeek, Arnhem

Een ideaal park met van alles wat. Het park is een beetje heuvelachtig, zodat je een prachtig uitzicht over de stad hebt. De markante witte villa, het theehuis en de waterval zijn allemaal hotspots die je even wil verkennen. Of geniet van een lekkere picknick op de ligweide.

10. Prinses Beatrixpark, Amsterdam

In de Amsterdamse Rivierenbuurt vind je het Beatrixpark: een prachtig park wat niet bij velen heel bekend is. Het ligt op een toplocatie, vlak naast Strand Zuid. Er zijn voetbalveldjes, een pierenbadje voor de kleintjes en je kunt er fijn wandelen met de hond. Een heerlijke zomertip dus!

Bron: Holidu