Tien dingen die je nog niet wist over Kevin Hart

Als er iemand het publiek aan het lachen weet te maken is het Kevin Hart wel. Begin 2000 brak de Amerikaan door met zijn rol in de serie Undeclared, tegenwoordig vertolkt hij hoofdrollen in de Hollywoodfilms zoals Me Time, Central Intelligence en Die Hart. Naast acteren weet Kevin ook het nodige af van een potje poker, weet hij jou met gemakt een paar schoenen aan te smeren en is hij gepassioneerd horlogeverzamelaar. Grappig, slim en succesvol. Wij vetellen je tien dingen die je nog niet wist over Kevin Hart.

1. Aan het begin van zijn comedycarrière trad Kevin op onder de artiestennaam Lil Kev. Een naam die niet uit het niets komt, zo is de komiek 1,56 meter lang. Pas toen hij besloot deze naam te laten vallen en gewoon aan de slag te gaan als Kevin Hart, brak hij door bij het grote publiek. Helemaal verloren is Lil Kev niet gegaan, zo noemen zijn beste vrienden hem nog steeds zo.

2. Hart is een enorme sportfanaat, zo staat hij met grote regelmaat in de sportschool en neemt hij deel aan marathons. Hij wil anderen dan ook graag inspireren gezond en fit te leven. Om een vriend te helpen met afvallen bood Kevin hem vijfentwintigduizend dollar aan in ruil voor een gewichtsverlies van twintig kilo. Het lukte hem en Kevin betaalde hem netjes het bedrag.

3. De komiek is vroeger schoenenverkoper geweest. En niet zomaar één! Volgens Kevin was hij hier steengoed in. Pas toen zijn comedycarrière serieuze vormen begon aan te nemen koos hij ervoor het shoe salesmen beroep achter zich te laten. Inmiddels is hij de best betaalde komiek ter wereld en wordt zijn vermogen op tweehonderd miljoen dollar geschat.

4. Toen Kevin zijn eerste grote Hollywood paycheck ontving, heeft hij dit bedrag grotendeels uitgegeven aan een mooi horloge. Kevin is dan ook een gepassioneerde horlogeverzamelaar, hij staat erom bekend veel geld uit te geven aan bijzondere horloges. Zijn favoriete model? De Audemars Piguet Royal Oak.

ZIE OOK: KEVIN HART VERGEZELDE AUDEMARS PIGUET IN BEVERLY HILLS

5. Als er iemand iets afweet van poker is het Kevin wel. Zo vertelde hij eerder aan US Magazine: ‘In mijn vrije tijd ben ik een geweldige pokerspeler. Soms doe ik mee aan een pokeravond, maar ik heb te weinig tijd om hier echt mee aan de slag te gaan.’ Zijn winst schenkt hij met regelmaat aan goede doelen.

6. Hart is groot fan van Justin Bieber. ‘Ik ben honderd procent een Belieber’, aldus de komiek. ‘Het nummer Sorry staat bij mij op repeat.’

7. Kevin ambieerde vroeger een carrière als profbasketballer. Hij was vastbesloten dit doel te bereiken, zo schreef hij zich in voor hetzelfde basketbalkamp als Kobe Bryant. Ondanks dat hij de NBA niet heeft gehaald, speelt Kevin nog ieder jaar een succesvolle pot basketbal tijdens de All-Star Celebrity Games.

8. Vlinders, mieren en slangen: Kevin is doodsbang voor insecten en reptielen. Deze angsten zorgden dan ook voor problemen tijdens de opnames van de film Jumanji: Welcome to the Jungle. De film is opgenomen op Hawaï, een insectenrijk eiland. Tegenspeler en goede vriend Dwayne Johnson maakte van de situatie gebruik om Kevin een aantal keren goed in de maling te nemen met nep-insecten.

9. Kevin maakt vaker grappen over een kort seksueel uithoudingsvermogen, maar deze grapjes hebben daadwerkelijk een kern van waarheid, zo vertelde hij eerder aan Men’s Health: ‘Drieëntwintig seconden is vaak wat het is bij mij. Er zijn betere dagen, maar er zijn ook dagen van twintig seconden.’

10. Waar de ene beroemdheid een enorme schoenen- of tassenverzameling heeft, heeft Kevin – naast zijn horlogeverzameling –  een zwak voor zwarte jeans. Hij draagt het liefst niets anders dan een zwarte jeans en een simpel t-shirt, inmiddels heeft hij meer dan dertig stuks in zijn kast hangen.

ZIE OOK: WAT JE NOG NIET WIST OVER NOVAK DJOKOVIC