10 dingen die je nog niet wist over will.i.am

Sinds hij met ‘zijn’ Black Eyed Peas voorgoed doorbrak met de hit ‘Where Is The Love’, hebben we will.i.am (42) al in vele hoedanigheden gezien. Want hij is niet alleen zelf een superster, hij is ook nog eens een producer, manager, ondernemer, filantroop, innovator en uitvinder. Hier tien dingen die je nog meer niet van hem wist.

1181

Op de middelbare school experimenteerde William James Adam Jr. met verschillende namen, zoals Master Will en Will 1X. Het werd dus will.i.am.

243

We kunnen wel zeggen dat will.i.am een weldoener is. Hij zet zich niet alleen in voor goede doelen, hij richtte er in 2009 zelfs een op: i.am.angel. Met deze foundation richt hij zich op onderwijs, inspiratie en kansen. Ook gaf hij het salaris dat hij in 2012 verdiende als jurylid in The Voice UK grotendeels weg aan een goed doel, omdat anderen dat geld volgens hem beter kunnen gebruiken.

3will.i.am was in 2010 te horen in het nummer ‘I’m In The House’ van Steve Aoki. Dit niet onder zijn eigen naam, maar als zijn alter ego Zuper Blahq.

4De artiest heeft last van tinnitus, ofwel oorsuizen. Dit betekent dat hij voortdurend geluid hoort.

5Wie de kans krijgt de alleskunner te spreken krijgt wel eerst een handleiding van drie kantjes voorgeschoteld. Daarin wordt onder andere verboden naar zijn inkomen of vermogen te vragen, staan diverse feiten geformuleerd – zoals het aantal Grammy’s dat hij won (7!) – en wordt verzocht om hem geen rapper te noemen, want ‘hij is de eerste muziekartiest die een nummer streamde naar Mars’. Toch schijnt hij reuze aardig en bescheiden te zijn.

6will.i.am heeft zijn hoofdkwartier in Hollywood ‘The Future’ genoemd en dat om een heel simpele reden: als hij mensen ontvangt kan hij ‘Welcome to The Future’ tegen ze zeggen.

7Hollywood is overigens niet ver van waar hij opgroeide; hoewel will.i.am van Jamaicaanse afkomst is, bracht hij zijn jeugd door in Boyle Heights, een armoedige buitenwijk van LA. Hij is opgevoed door zijn moeder, samen met twee broers en een zus. Zijn vader kent hij niet.

8will.i.am is oprichter en CEO van i.am+ en dat is een technologiemerk dat innovatieve, draagbare elektronica op de markt brengt. Tot nu toe zijn er twee producten: Bluetooth Earphones en de Puls smartband. Overigens is hij daarnaast ook aandeelhouder van Beats Electronics. Je weet wel, van de Beats by Dre™ hoofdtelefoons.

9Ondanks zijn ongetwijfeld enorme vermogen, noemt hij zijn ideeën zijn kostbaarste bezit.

10Hij is intens druk en niet omdat het moet, maar omdat hij het wil. Hij zegt niet graag stil te zitten en juist van hard werken te houden. Is hij wel een keertje vrij, dan wordt hij gek genoeg vrijwel nooit ‘in het wild’ gespot. Misschien wel omdat hij het liefst naar de bioscoop gaat?!

Dit artikel is eerder in TalkiesMAN verschenen. Bestel een hardcopy van TalkiesMAN door HIER te klikken. Talkies 6x of 8x per jaar op de mat? Abonneren doe je HIER.

Tekst Suzanne van der Hout
Foto Hollandse Hoogte

 

Geef een reactie