seek beyond

Audemars Piguet lanceerde de nieuwe Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph

Audemars Piguet lanceerde dit jaar de nieuwe Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph. Dit zwarte keramisch model brengt een eerbetoon aan de Royal Oak Offshore End of Days, uitgebracht in 1999 in samenwerking met Arnold Schwarzenegger. Later volgden er ook limited edition-modellen in samenwerking met verschillende beroemdheden zoals Jay-Z, Shaquille O’Neal en LeBron James. Ter ere van het dertigjarig jubileum van de collectie heeft dit nieuwe eigentijdse model een zwart esthetisch ontwerp met gele details. Beperkt tot 500 exemplaren, brengt het horloge een eerbetoon aan de collectie die al 30 jaar de grenzen verlegt.

EEN DUBBELE VIERING

Bij de lancering op de Basel Fair in 1993 maakte de Royal Oak Offshore veel indruk met zijn indrukwekkende ontwerp van 42 mm in diameter en 14,04 mm dik. Het horloge werd nog populairder op het moment dat de Oostenrijks-Amerikaanse acteur Arnold Schwarzenegger als eerste deze speciale editie van de collectie droeg. Schwarzenegger was al vanaf moment één onder de indruk van het Audemars Piguet-model dat in 1993 werd gelanceerd. Een paar maanden later vond er een ontmoeting plaats in Santa Monica met François-Henry Bennahmias, destijds een jonge verkoper en nu CEO van het merk, die de samenwerking voor een nieuw Offshore-model bezegelde.

ZIE OOK: IN GESPREK MET FRANCOIS-HENRY BENNAHMIAS: DE CEO VAN AUDEMARS PIGUET

Dit model werd in 1999 gelanceerd als de Royal Oak Offshore End of Days en vierde de release van de gelijknamige film. Verschillende exemplaren van deze gelimiteerde editie van 500 stuks werden verkocht voor Arnold Schwarzenegger’s Inner City Games Foundation, die sport- en educatieve programma’s biedt voor kansarme kinderen. Het succes van deze eerste samenwerking was het begin van vele andere gelimiteerde edities met de Amerikaanse acteur – tot op heden negen in totaal, waaronder zes Royal Oak Offshore-modellen – maar ook met andere beroemdheden zoals Jay-Z en LeBron James.

ZIE OOK: KEVIN HART VERGEZELDE AUDEMARS PIGUET IN BEVERLY HILLS


‘De samenwerking met Arnold Schwarzenegger voor de Royal Oak Offshore End of Days in 1999 speelde een cruciale rol bij het vestigen van de collectie, vooral binnen de street culture scene. Voor ons was het een vanzelfsprekende keuze om bij het dertigjarig jubileum van de Offshore terug te keren naar dit iconische horloge.’

François-Henry Bennahmias, CEO Audemars Piguet

Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph

Dit nieuwe model van de Royal Oak Offshore Selfwinding Chronograph met een extra groot 43 mm horlogekast, is in lijn met de modellen die in 2020 zijn gelanceerd. Dit model is volledig gemaakt van zwart keramiek, met toevoeging van titanium details zoals de studs, drukknoppen en de achterzijde van de kast. Daarnaast zijn er acht stalen schroeven die de achthoekige lunette aan de kast bevestigen. Deze materialen zorgen ervoor dat het horloge, ondanks zijn royale afmetingen (het totale gewicht is slechts 103 gram), licht en ergonomisch aanvoelt.

Als knipoog naar de zwarte en gele kenmerken van het oorspronkelijke model uit 1999, heeft de nieuwe Offshore een zwarte wijzerplaat, versierd met het patroon van de nieuwe Mega Tapisserie en gele accenten, net zoals op de uurmarkeringen. De Royal Oak wijzers zijn gemaakt van witgoud. Het gouden AP-logo springt eruit op twaalf uur, terwijl zwarte tellers de wijzerplaat sieren op drie, zes en negen uur.

Dit nieuwe model heeft een zwarte kalfsleren band met een textuureffect en gele stiksels. Dankzij het geïntegreerde verwisselbare systeem van het horloge kun je de band eenvoudig verwisselen voor een versie van geel kalfsleer met zwarte stiksels.

Vanwege het nieuwste zelfopwindende chronograaf uuwerk, de Calibre 4401, start je het chronograaf met één druk opnieuw op. De 22-karaats roze goud saffierglazen achterkant onthult ook de verfijnde decoraties van het horloge, waaronder Côtes de Genève en een cirkelvormige satijnen afwerking en gepolijste facetten. Last but not least, is de titanium achterkant van de kast gegraveerd met de woorden Limited Edition of 500 Pieces.

ZIE OOK: 50 JAAR AUDEMARS PIGUET ROYAL OAK