Zomers en fris bbq-recept!

Entrecote van de bbq met limoen-korianderrub

Jumbo presenteert een lekker recept voor op de bbq: entrecote met limoen-korianderrub. Lees hieronder snel hoe jij een zomerse avond gemakkelijk en snel smaakt geeft met dit heerlijke recept.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is talkiesman.nl-bbq-recepten-entrecote-van-de-bbq-met-limoen-korianderrub-1024x1024.jpg

Met dit heerlijke recept voor entrecote met limoen-korianderrub kun je optimaal genieten tijdens de barbecue. Dit stuk vlees wordt uit de rug – tussen de ribben – van de koe gesneden en heeft een dikke rand vet, waardoor het lekker mals en sappig blijft.

ZIE OOK: 10X DE POPULAIRSTE PARKEN OM TE BARBECUEËN

Entrecote is perfect voor op de barbecue en gaat door het grillen nog voller en lekkerder smaken. Het deel van het lichaam van de koe waar het vlees van gesneden wordt is weinig in beweging: hierdoor krijgt het een fijne structuur en blijft het botermals.

De entrecote vormt een verrassende combinatie met de limoen-korianderrub, die je bereidt met limoen, korianderzaad, knoflook, olijolie, peper en cherrytomaatjes. De limoen-korianderrub smaakt heerlijk fris in je mond en geeft het vlees een originele touch.

Je kunt hier de entrecote, of ander bbq-vlees bestellen. Nog meer inspiratie nodig? Kijk hier voor lekkere barbecuerecepten. Eet smakelijk!

Zo bereid je het

Je zet de entrecote al in vier eenvoudige stappen op tafel:

Stap 1. Boen de limoenen schoon en rasp de groene schil eraf. Meng de limoenrasp met de koriander. Rasp de knoflook erboven en voeg peper naar smaak toe. Wrijf de entrecotes goed in met de limoen-korianderrub en laat minstens 15 min. marineren.

Stap 2. Steek de barbecue aan. Halveer de limoenen. Meng de tomaatjes met de koriander en extra vierge olijfolie.

Stap 3. Bestrijk de entrecotes met de olijfolie en gril het op de hete barbecue in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig. Laat het 5 min. in aluminiumfolie rusten.

Stap 4. Snijd de entrecotes in repen en verdeel over 4 borden. Schep het tomatenkoriandermengsel bij het vlees op de borden. Leg de limoen erbij.

Tip! De limoen-korianderrub is ook lekker op een karbonade, speklap op bavette. Bavette is net als entrecote een heerlijk stuk mals vlees. Kijk op bavette-bbq voor recepten en tips over hoe je het bereidt.

ZIE OOK: HOW TO: CHILI DOSEREN