London Calling

Vijf nieuwe eet, slaap- en drinkadressen in Londen

Een citytrip naar een kosmopolitische wereldstad als Londen stelt nooit teleur: de stad telt duizenden avant-garde horecaconcepten, multiculturele eetplekken voor elk budget, hipster bakkerijen en trendy bars. Internationaal gerenommeerde chefs als Santiago Lastra, Hélène Darroze, Henrique Sá Pessoa en Bjorn Frantzen openden hier niet voor niets een restaurant. De stad dient als ware trekpleister voor experimentele eters die uiteenlopende wereldkeukens willen proeven op niveau. En laat dat nu net de unique selling point zijn van de stad: elke maand opent er wel een restaurant dat wereldse gerechten serveert in een piekfijn minimalistisch of levendig interieur. We selecteerden vijf nieuwe eet, slaap- en drinkadressen voor een City Break Londen.

L’Oscar

De Franse hotelier Michel Reybier stak de vijftig kilometer lange Kanaaltunnel door en nam het centraal gelegen L’Oscar hotel over. Met een gunstige ligging tegenover de Holbon-metrohalte dient het hotel als goede uitvalsbasis voor zakelijke afspraken of toeristen die wel gecharmeerd zijn van de maximalistische Jacques Garcia-interieurstijl. Op het moment van schrijven heeft het management het aangrenzende gebouw aangekocht met als doel het hotel van meer kamers en een royale spa te voorzien. Op de planning staat een nieuwe restaurantopening in de mooiste ruimte van het hotel, namelijk de historische kapel.  

ZIE OOK: 7 X STUNNING ROOFTOPS IN EUROPA

Soma

In deze sleek, speakeasy cocktailbar vind je cocktails met een Indiase twist. Niet gek als je bedenkt dat de eigenaren van het Indiase restaurantconcept Kricket het brein achter het barconcept zijn. Die exotische invloed resulteert in creatieve out of the box cocktails zonder de klassieke basis te verloochenen. Neem nu de Coconut: een cocktail met gin, kokosyoghurt en grapefruitsoda. Of de Coriander martini met gin, gepekelde wortel en citruspeper.

Kol

De inmiddels bekende Mexicaanse chef Santiago Lastra werkt al vanaf zijn vijftiende in internationale keukens. In 2017 werkte hij nauw samen met Rene Redzepi van Noma om een gelijknamige pop-up restaurant in Mexico te openen. Inmiddels heeft de getalenteerde chef een stylish restaurant in de Engelse hoofdstad. Het zachte, aardse kleurgebruik in het interieur sluit aan op de verfijnde Mexicaanse gerechten die hier worden geserveerd in het tasting menu. Vegetariërs worden als volwaardige eters aangezien: Kol’s vegamenu heeft maar liefst negen gangen. Een interessant detail is dat er vrijwel uitsluitend Britse ingrediënten worden gebruikt in de keuken van het restaurant. In de kelder bevindt zich een Mezcalaria waar je cocktails kunt drinken en wat streetfood hapjes van de kaart kunt bestellen. Let wel: het restaurant moet weken van tevoren worden gereserveerd gezien de populariteit.

ZIE OOK: MET DEZE VIJF LIFEHACKS ONTDEK JIJ ALLE INS EN OUTS VAN JE VAKANTIEBESTEMMING

Mount St. Restaurant

De Zwitserse galeriehouder en Artfarm-eigenaar Ewan Venters opende een gloednieuw, kleurrijk restaurant met goed uitzicht op de Mount Street in het hartje van de überchique buurt Mayfair. Vlak achter het groene park Mount Street Gardens mengen locals en toeristen zich hier onder het toeziend oog van een Picasso en Matisse voor het ontbijt, lunch of diner. De bovenste drie etages hebben ieder een eigenzinnige inrichting en lenen zich dan ook goed uit voor privépartijen. Op de menukaart staan overwegend internationale klassiekers als kostbare Lobster Pie voor twee personen, rundertartaar en tong met Hollandaise saus. De mierzoete nagerechten als vanille sundae met rabarber en bananen soufflé met gezouten karamel halen het kind in de eter naar boven, maar accelereren waarschijnlijk wel de weg naar de tandarts.

Akoko

Wie écht zijn smaakpapillen op ontdekkingstocht wil meenemen kan bij het West-Afrikaanse Akoko terecht. Het intieme restaurant serveert op hoog niveau gerechten uit handen van chefkok Ayo Adeyemi. Het Tasting Menu is gevuld met Ghanese, Senegalese en Nigeriaanse invloeden van het hoofdgerecht tot aan dessert. Ruimdenkend is de optionele non-alcoholische pairing waarbij de eter bij elke gang een nieuw fris, bruisend of bitterzoet drankje krijgt. Hulde aan de Jollof Rice, een Afrikaans smaakvol rijstgerecht met kreeft en wortel. Let wel: een bezoek aan Akoko is geschikt voor de gevorderde eter die vrij ongebruikelijke, intense en diepe smaken kan waarderen.

ZIE OOK: DE BESTE BESTEMMINGEN VOOR EEN BERGVAKANTIE IN DE ZOMER