F&B

News

Dit wil je proberen

Thuis aan de steak en frites van Joris Bijdendijk en Lindenhoff

Zelf thuis steak en frites bereiden op Michelinsterrenniveau. Het kan met dank aan Lindenhoff en Joris Bijdendijk. Samen introduceren ze de Lindenhoff Steak & Frites Box, waarin alle ingrediënten thuis worden bezorgd om een culinaire versie van dit topgerecht op tafel te zetten.

Lees verder

East meets West

Restaurant Yamazato

Dit jaar viert Hotel Okura Amsterdam zijn vijftigste verjaardag. Een gouden jubileum! Centraal daarbij staat The Art of Okura: de kunstvorm waarbij traditionele Japanse gastvrijheid gecombineerd wordt met ultieme westerse luxe. Ook in Yamazato, het restaurant met de traditionele kaiseki-keuken, komen oost en west al vijftig jaar op bijzondere wijze samen.

Lees verder

MARTINI

Dé cocktail voor het perfecte aperitief moment

Vandaag onthult het Italiaanse dolce vita icoon MARTINI®, zijn nieuwste ready-to-serve cocktail; Martini Spritzante. Een bruisende cocktail geboren vanuit een unieke samenwerking met Sergio Herman, sterrenchef en liefhebber van de Italiaanse keuken. Deze creatie is een ode aan de Italiaanse levensstijl waarin goede vriendschappen en lekker eten & drinken de boventoon voeren. Martini Spritzante heeft de frisse smaken van grapefruit, basilicum en een vleugje vanille. Goed gebalanceerd met een subtiele bittere toets. Met Spritzante bieden MARTINI en Sergio Herman een heerlijke cocktail, ready-to-serve en perfect om te schenken tijdens de feestdagen voor een gezellig aperitief met […]

Lees verder

Illycafé

India’s Jumboor Estate wint de zesde Ernesto Illy International Coffee Award

die sinds 2016 wordt uitgereikt aan de producent van de beste duurzame koffie onder de 27 beste deelnemende koffieproducenten uit de 9 meest significante koffieteelt landen. De winnaar van dit jaar is Jumboor Estate in India, vertegenwoordigd door B.M. Nachappa, en verkozen tot “Best of the Best” door een onafhankelijk panel van internationale culinaire en koffie-experts.

Lees verder

Herfstachtig, energiek & geboetseerd

Moet je proeven: Moët & Chandon Grand Vintage 2013

Moët & Chandon Grand Vintage champagnes worden al sinds 1842 gemaakt; in eerste instantie voor Britse en Amerikaanse connaisseurs die verlangden naar meer volwassen wijnen. Nu komt het huis met hun 75e (!) vintage. Daar gaat een behoorlijke precisie en uitdaging aan vooraf – de Grand Vintage komt uit het jaar 2013 en dat was een behoorlijk pittig jaar met een koude winter waardoor de groeicyclus vertraagde en de druiven ongebruikelijk laat werden geoogst. Het leverde desondanks een prachtige vintage champagne op, zo zijn geblend dat ze de schitterende volwassenheid van de beste oogst in […]

Lees verder

Viva Italia!

Vier het leven in deze Italiaanse hotspot in Amsterdam

VOOR EEN HEERLIJK ITALIAANSE AVOND MET VRIENDEN ZIT JE GOED BIJ LOLO AMSTERDAM, GEVESTIGD AAN HET OUDEKERKSPLEIN. DEZE EYE-CATCHING HOTSPOT OP DE WALLEN IS EEN HEUSE PAREL OM JE VRIENDEN EN FAMILIE MEE NAARTOE TE NEMEN, WANT: EEN FLAMBOYANT INTERIEUR (DENK AAN EEN MIX VAN VELOURS TIJGERPRINT, MOULIN ROUGE EN ITALIAANSE TUINEN), GERECHTEN OM VAN TE WATERTANDEN EN DE BESTE DRINKS OM SAMEN MEE TE PROOSTEN! Het hele interview lezen? Koop dan nu de nieuwe TalkiesMAN in de winkels, supermarkten of online!

Lees verder

Champagne

ROGER FEDERER KRIJGT EXCLUSIEF KIJKJE BIJ MOËT & CHANDON

Moët & Chandon lanceert de nieuwe videoreeks ‘Through the eyes of …’, waarin de pracht van champagne wordt belicht de ogen van een aantal selecte vrienden van het champagnehuis. Niemand minder dan sporticoon én internationaal ambassadeur van Moët & Chandon is de eerste gast in de serie. In grappige, korte video’s keert de internationaal ambassadeur terug naar Epernay – sinds 1743 de bakermat van Moët & Chandon. Daar ontmoet hij de mensen van het huis en gaat hij op zoek naar antwoorden op de brandende vragen die hij altijd al wilde stellen over het unieke […]

Lees verder

Een vakantiegevoel binnen handbereik

12x culinaire hotspots in eigen land

De zomervakantie is in volle gang! Blijf je lekker in eigen land en in need of tips? De onderstaande twaalf plekken in Nederland kunnen allemaal op het vakantielijstje om een dag culinair te genieten! 1. The Green Rose – Arnhem Wist je dat Arnhem een enorm leuk aanbod aan winkels heeft? Wissel je huidige shopstad eens af met deze Rijnstad. Uiteraard is een citytrip naar Arnhem niet compleet zonder een bijzonder diner bij The Green Rose. Waarom? Onder meer vanwege eigenaar Jin Hu, een autodidact op het gebied van koken die het vak leerde door heel veel […]

Lees verder

BEACH PLEASE

Hele chille stadsstranden in Amsterdam

De zomer in Nederland is genieten, want er is genoeg te doen en helemaal met de stadsstranden in Amsterdam hoef je je niet te vervelen. Restaurants doen er ook alles aan om het échte vakantiegevoel in gasten naar boven te brengen. Tropische cocktails, een goede sfeer, fijne muziek en smaakvol eten. Bij deze stadsstranden voelt het net alsof je op vakantie bent. Carré Terras op de Amstel | Amsterdam Oost Ook dit jaar is Carré Terras op de Amstel weer geopend. Hier geniet je ongedwongen van de lekkerste en klassieke lunch en diner gerechten of […]

Lees verder

Benvenuto Birra Moretti!

Het favoriete bier van Italië

Ken je die heerlijke klassieke Italiaanse avonden? In de wintermaanden met elkaar in een berghut, ’s zomers in uitgestrekte gaarden terwijl de zon ondergaat. De overeenkomst: lange tafels met familie en vrienden, waar het draait om lekker eten en goed gezelschap. En daar hoort natuurlijk een heerlijk biertje bij. De favoriet van Italianen? Birra Moretti, een fris en soepel biertje dat perfect te combineren is met authentiek Italiaanse gerechten. Vanaf deze week kun jij dat datzelfde gevoel ervaren. Het biermerk is nu verkrijgbaar in Nederlandse supermarkten en horecazaken. Birra Moretti is het favorietje biertje van […]

Lees verder

Still Spicy

BACARDÍ® SPICED LANCEERT VIDEOSERIE

De maatregelen versoepelen en de feestjes en festivals worden gepland, maar wat wordt de uitgaanscultuur na COVID-19? Weten we nog wel hoe het moet? En wat worden nu de do’s en don’ts op een huisfeestje of strandfeest? In de driedelige videoserie ‘Still Spicy?’ gaat talkshow host Yuki Christus in gesprek met rapper Zwangere Guy, Singer & songwriter Sarita Lorena en DJ Zoey Hasselbank over wat er wel en niet meer kan op de feestjes deze zomer.  De eerste aflevering is  te bekijken op het YouTube kanaal van BACARDÍ. De overige twee afleveringen volgen op 8 juli en 15 juli aanstaande. De lancering van […]

Lees verder

BATU Kombucha

Eens wat anders? Probeer deze biologische, suikervrije kombucha!

Zin in eens een ander frisdrankje dan je normaliter drinkt? Proef eens de suikervrije bio-kombucha BATU, die komt in blik gemaakt duurzaam materiaal, superlekker wegdrinkt en gemakkelijk mee te nemen is. BATU is koud het lekkerst, dus zet ze thuis in de koelkast voordat je op avontuur gaat. BATU is traag gefermenteerde kombucha. Dat begint met sencha thee, een groene thee die een beetje naar citrusfruit smaakt. De thee wordt samen met rietsuiker, gist en bacteriën gefermenteerd in een open kuip tot alle suiker zich heeft omgezet in frisse zuren en smaakaroma’s. Dertig dagen duurt […]

Lees verder

Plantaardige kaas

Drie heerlijke veggie recepten van Nurishh

Plantaardige producten waar de hele familie van kan genieten, dat is precies waar Nurishh voor staat. Met het gezin uitgebreid ontbijten in het weekend, gezellig dineren of met z’n allen spelletjes spelen met een borrelplank op tafel. Iedereen moet kunnen genieten van lekker eten. Ook als je een lactose-intolerante dochter hebt, een flexitarische broer of ouders die echte vleesliefhebbers zijn. Het nieuwe merk Nurishh introduceert vier plantaardige producten in het kaasschap en speciaal daarom zetten wij drie heerlijke recepten op een rij om je te inspireren voor heerlijke gerechten met plantaardige kaas! Drielaagse clubsandwich met […]

Lees verder

BBQ Recepten

Mooi weer én International Burger Day!

Dit weekend laat eindelijk de zon zich volop zien! En dat komt goed uit want vandaag is het International Burger Day. Dat betekent maar één ding: tijd om het BBQ seizoen te vieren! Daarom delen we deze zes heerlijke BBQ-recepten met je. BBQ maïskolven met lemon & herb rub De maïskolf is een echte klassieker voor op de BBQ. Het is een heerlijk bijgerecht dat nooit verveelt. Met dit recept maak je maïskolven die tijdens de BBQ de show zullen stelen! De citroensmaak geeft dit gerecht namelijk een lekker frisse smaak. Geniet van deze verrassende klassieker! Ingrediënten […]

Lees verder

Hééééy Biertje!?

We mogen weer terrassen!

Na maanden wachten is het eindelijk weer zo ver: de terrassen mogen weer open! Hét moment waar vele duizenden horecaondernemers, miljoenen Nederlanders en ook brouwers reikhalzend naar uit hebben gekeken. Na een lange en soms uitzichtloze donkere winter verschijnt daar eindelijk een streepje zon aan de horizon. Snak jij ook zo naar een vers getapt glas en dat ene moment van de allereerste slok op het favoriete terras? Samen proosten op het samenzijn dat we zo gemist hebben. Om dit gevoel dat iedereen kent te vieren start Heineken® de campagne #heteerstebiertje – mét niemand minder […]

Lees verder

Feestelijke recepten

VIER DISARONNO DAY MET DEZE DRANKJES!

Het is vandaag een feestelijke dag, want: Disaronno Day! Het merkt viert op deze dag de creativiteit en innovatie in de cocktailwereld samen met iedereen die van lekkere cocktails houdt. Omdat ook dit jaar de horeca helaas nog gesloten is, delen we deze drie favoriete lente drankjes die gemakkelijk thuis te bereiden zijn! De volgende drie drankjes bereid je vanavond in een handomdraai: 1. Disaronno Fizz Een drankje met een laag alcoholpercentage en een sterke persoonlijkheid. De originele smaak en het onmiskenbare aroma van Disaronno, verenigd met de bruisende bubbels van sodawater en citroensap voor een frisse en dorstlessende cocktail. […]

Lees verder

Koken

Mounir Toub over zijn nieuwste boek Chef Toub: Snel Arabisch!

Talkies Friend en chef-kok Mounir Toub komt met zijn tweede boek! In Chef Toub: Snel Arabisch! maakt hij van Midden-Oosterse favorieten de snelle versie, mét Mounir-twist. Met de recepten uit dit toegankelijke familiekookboek zet je binnen maximaal 30 minuten de lekkerste falafelbowl, kip-harissaburger of viskebab op tafel. Zo kun je – ook op de drukste dagen van de week – genieten van alles wat de Arabische keuken te bieden heeft. Wij spreken Mounir Toub over zijn nieuwste boek Chef Toub: Snel Arabisch! Vanuit welke behoefte is ‘Chef Toub: Snel Arabisch!’ ontstaan? ‘Na het lanceren van Chef Toub: […]

Lees verder

Burger with a side of Boxers

Willie Wartaal levert een schone onderbroek bij je hamburger!

Snak je naar een snack en ben je naarstig op zoek naar schoon ondergoed? Dan heb je geluk. Rapper Willie Wartaal lanceert namelijk in samenwerking met Pockies en Fat Phill’s de ‘Burger with a side of Boxers.’ Wie Willie’s burger bestelt bij Thuisbezorgd krijgt bij het afrekenen de keuze voor een schone boxer als bijgerecht. Hamburger, boxershort, Willie Wartaal. Op het eerste gezicht lijken die drie niet veel met elkaar gemeen te hebben, maar niks is minder waar: De 38-jarige rapper is namelijk de keuken ingedoken om zijn eigen hamburger te ontwikkelen en deze uit […]

Lees verder

Heerlijke foodbox

Lekkere happen van No Rules

Binnenkort een avondje lekker uitpakken met een heerlijk diner? Dan is de ‘No Rules Experience Box’ misschien iets voor jou. Een heerlijke foodbox met de populairste gerechten van Restaurant & Bar No Rules. De No Rules Experience Box bevat alles waar het Amsterdamse restaurant voor staat. Populaire succesnummers – van voor- tot nagerecht –, maar dan van hoge kwaliteit en met een typische No Rules-twist. Het is allemaal net iets eigenzinniger en wat meer high-end. Zo vind je onder andere in de box een ‘Pizza Boerenkool’ met salsiccia, witlof- en boerenkoolchips, burrata met gerookte amandel, […]

Lees verder

Het Nationale Ballet x Jansz.

UNIEKE DINNERSHOW BIJ JOU THUIS

Wacht niet tot de bui over is, maar dans in de regen! Een quote die perfect past bij deze tijd. En precies daarom hebben restaurant Jansz. en Het Nationale Ballet hun krachten gebundeld. In samenwerking met Thuis Uit Eten presenteren zij een bijzonder arrangement voor een unieke dinnershow bij jou thuis: Het Nationale Ballet x Jansz.

Lees verder

International Pizza Day

Wat is jouw favo pizza?

Vandaag is het International Pizza Day! Zeg eens eerlijk: wie houdt er nou niet van pizza? Precies. Maar hoe beleg jij je zelfgemaakte pizza het liefst? Uitgebreid met nét iets te veel toppings, of schuif je liever snel een kant-en-klare pizza in de oven om vervolgens op de bank te kruipen en je favoriete Netflix serie te bingen? Speciaal voor Pizza Day is er nu de ‘Pick Your Pizza’ test waarmee jij erachter kan komen welk pizzatype jij bent. Lees snel verder voor de test, én voor korting op verse pizza’s! Is jouw motto ‘Doe […]

Lees verder

Goed initiatief

Tony’s Chocolonely lanceert ‘lookalike’-repen als Sweet Solution voor misstanden in chocolade-industrie

Wat een goed initiatief: Tony’s Chocolonely lanceert vier limited ‘lookalike’ chocoladerepen om aandacht te vragen voor moderne slavernij en illegale kinderarbeid in de chocolade-industrie. Na twintig jaar van beloftes van de industrie om hier een einde aan te maken, is er nog weinig veranderd. Dit omdat bedrijven hier niet wettelijk verantwoordelijk voor worden gehouden. Daarom roept Tony’s alle chocoladefans op om onderdeel te worden van de ‘Sweet Solution’ en de petitie te tekenen. En zo de oproep voor wetgeving te ondersteunen die bedrijven verplicht om misstanden in hun keten aan te pakken. De opbrengsten van […]

Lees verder

Creativiteit viert hoogtij

Dé 7 foodtrends van 2021

Een nieuw jaar brengt vele nieuwe trends met zich mee en dus ook nieuwe food trends. Wordt lunchen het nieuwe dineren? Gaan we vaker voor alcoholvrije cocktails? Welke buitenlandse food trends gaan we volgen? Alle nieuwe food & beverage trends voor 2021 lees je hier!

Lees verder

Kersttraditie

Sterrenchef François Geurds kookt voor Rotterdamse daklozen

In deze moeilijke tijden brengt sterrenchef François Geurds iets positiefs, speciaal voor de daklozen in Rotterdam. In de feestmaand december worden Rotterdamse daklozen getrakteerd op overheerlijke maaltijden van de sterrenchef om hen tóch een beetje te laten genieten van de fijne kerstsfeer.

Lees verder

8 jaar verhalen, 7 pop-uprestaurants en 100 typische BAUT-gerechten

BAUT het kookboek

Restauranteigenaar en chef-kok Michiel van der Eerde bracht vorige week zijn stoere kookboek BAUT uit. Naast de verhalen over zijn ‘bewegende restaurant’ heeft hij zijn recepten gebundeld aan de hand van beeld.  Het boekt catert in principe elk eet-en drinkmoment vanwege zijn veelzijdige gerechten als brioche met eggs benedict, Amerikaanse po’boy sandwich tot aan scholfilet met beurre blanc en banaan-chocolademousse. Voor een avond waar de alcohol rijkelijk mag vloeien heeft Michiel ook iets bedacht: in het boek staan een aantal cocktail recepten met hippe snacks als dashi popcorn en zachte spareribs met krokante ui en hoisinsaus. […]

Lees verder

Drinks

MAAK DEZE KERSTCOCKTAIL THUIS!

Deze periode in lockdown is hét moment om je cocktail-skills naar een hoger level te brengen. Ben je zelf niet de meest flamboyante bartender, maar wil je toch genieten van heerlijke cocktails? Hier delen wij twee cocktailrecepten, speciaal voor the holiday season.

Lees verder

Culinair initiatief

Jaguar Land Rover en Sergio Herman serveren extra bijzonder kerstdiner bij jou thuis!

Deze kerst zal anders zijn dan vorige jaren. Om er toch een intiem feest van te maken, is er nu een heel mooi culinair initiatief waar je zeker gebruik van wilt maken tijdens de feestdagen! Topkok Sergio Herman gaat voor jou de keuken in! Samen met Jaguar Land Rover zorgt hij ervoor dat je dit jaar alsnog kunt genieten van een verrukkelijk kerstdiner. Sergio Herman heeft behalve goed en lekker eten nog andere passies waaronder kunst, muziek en architectuur. Mooie auto’s passen ook in dat rijtje. Het is dan ook logisch dat de bekende topkok […]

Lees verder

FIESTA!

Tacoparty at home

Leer authentiek Mexicaans koken uit het kookboek FIESTA! Afgelopen maandag was het in Mexico de dag van de doden. Het kleurrijke feest gaat gepaard met veel dans, muziek én eten. Tanja Dusy schreef een fleurig kookboek over de authentieke Mexicaanse keuken. De auteur liet zich voor het boek inspireren door de animatiefilm Coco. Na het zien van de film kreeg ze behoefte aan een kleurrijke keuken vol smaken.  Hoewel de recepten authentiek Mexicaans te noemen zijn, heeft Dusy een aantal recepten aangepast naar de Westerse smaak: reuzel wordt soms vervangen door olijfolie en hele pikante […]

Lees verder

Christmas vibes

WIN EEN PRACHTIGE KERSTBELEVING MET BAILEYS

De dagen worden korter, het wordt kouder en ook de kerstdagen komen steeds dichterbij. Hoewel kerst dit jaar er misschien anders uitziet dan we gewend zijn, is het nu extra belangrijk om dit te vieren met onze dierbaren. Tijd om de knusse kerstsferen en gezelligheid in huis te halen! Om jouw kerst iets extra’s te geven komt Baileys met een winactie om binnen no-time jouw huis helemaal Christmas ready te maken. Ben jij een echte cocktaillover en weet jij de allerbeste cocktails te maken? Baileys daagt iedereen thuis uit om de perfecte Xmas-cocktail te maken […]

Lees verder

limited edition koffieblik

illycaffè X Olimpia Zagnoli

illycaffè heeft een nieuw limited edition koffieblik gelanceerd! Het iconische aluminium koffieblik is vanaf nu verkrijgbaar in een nieuwe creatieve variant ontworpen door de Italiaanse illustrator Olimpia Zagnoli. Een carrousel van mensen en kleuren, in de kenmerkende stijl van de beroemde Milanese kunstenares, vormt een heldere en kleurrijke parade. Een absolute eye-catcher in je keuken, mét heerlijke inhoud natuurlijk! Laten we samen opnieuw beginnen, elk volgens ons eigen ritme, laten we onze vrijheid om te bewegen terugnemen en kleur terugbrengen in onze gedachten en onze toekomst: dit is de boodschap die Olimpia deelt met illycaffè […]

Lees verder

#THEPARISFILES

La Réserve Paris: een chique wine&dine adresje vlak achter de Champs-Elyées voor als het strak weer mag!

La Réserve Paris is een Palace hotel apart. Toen de Franse overheid aankondigde dat de horeca met het in acht nemen van een aantal sanitaire maatregelen weer open mocht besloten bijna alle vijfsterren-en palacehotels hun deuren gesloten te houden tot 1 september. La Réserve Paris bleef als enige palacehotel in de Franse hoofstad geopend voor overnachtingen en restaurantbezoekers . Men kon er gedurende de zomer slapen, eten én cocktails drinken. Het boetiekachtige hotel is kleiner van formaat dan zijn concurrenten, maar daarom niet minder luxe. De gemiddelde bezoeker van La Réserve Paris houdt van weelde […]

Lees verder

Festivalvibes

10x food hotspots in festivalsfeer

In de zomer kunnen we normaal gesproken festivalhoppen van het ene naar het andere festival, wat dit jaar natuurlijk gemist wordt door vele festival lovers. Niet alleen de muziek, de gezelligheid en de drankjes worden gemist, ook de welbekende foodtrucks kunnen nu helaas niet worden bezocht. Daarom zetten wij de 10 beste hotspots voor het lekkerste street- en festivalfood voor je op een rijtje.   1. Panama Beach – Den Haag Van American pancakes, Thaise curry of een lichte salade, uitkijkend over het prachtige strand van Scheveningen is dit de perfecte summer hangout. Ogen dicht […]

Lees verder

Zomerse drankjes

Zoek verkoeling met Belvedere Summer Bay

Wil je dat zomergevoel extra lang blijven vasthouden, ook bij thuiskomst? Dankzij Belvedere Summer Bay is het totaal geen straf de zomermaanden af te sluiten op het Nederlandse terras. Het premium vodka merk viert dit jaar de zomer met een nieuw scala aan heerlijk frisse cocktails tijdens Belvedere Summer Bay bij The Harbour Club in Vinkenveen! Belvedere Vodka lanceert deze zomer tijdens Summer Bay bij The Harbour Club Vinkeveen een cocktailkaart met zomerse cocktails die naast de pure, natuurlijke Poolse vodka voornamelijk zuivere en onbewerkte bestandsdelen bevatten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Belvedere Air bereid […]

Lees verder

#THEPARISFILES

La Fontaine Gaillon: een chic alternatief zonder al te veel poespas

Zoek je een chique restaurant in Parijs zonder Michelinster én waar het niet alleen draait om zien-en gezien worden? Dan is het vrij recent gerenoveerde restaurant La Fontaine Gaillon misschien wel wat voor je. Het restaurant bevindt zich in het tweede arrondissement van Parijs, op tien minuten loopafstand van het Louvre. Het interieur werd verzorgd door Jean Paul Gaultier ex-model Axel Huynh, en er werd een nieuwe menukaart geintroduceerd door de veelbesproken chefkok Marc Veyrat. Veyrat was onlangs veelvuldig in het internationale nieuws vanwege de rechtszaak die hij tegen MICHELIN aanspande. Veyrat verloor zijn derde ster […]

Lees verder

Gezellige binnenkomer

#THEPARISFILES Le Jardin de Coya

Wellicht ken je het concept uit Dubai, Londen, Mykonos of Monte Carlo. Coya serveert Peruaanse fusion gerechten met een Japanse-Chinese touch. Coya bevindt zich in het chique en soms stijve zevende arrondissement van Parijs. Je vindt er veel restaurants en kunstgaleries, maar weinig restaurants waar er een feestelijke en sexy sfeer in de lucht hangt. Het ontvangst begint met een schaarsgeklede en vriendelijke dame die ons naar onze tafel leidt op een zwoele zomeravond. Op de kaart staan exotische (non) alcoholische cocktails, pisco-infusies en champagne van Veuve Clicquot. Het terras van Coya opende op 23 juni […]

Lees verder

illycaffè lanceert het

#ONEMAKESTHEDIFFERENCE-project

illycaffè presenteert #ONEMAKESTHEDIFFERENCE: het nieuwe initiatief dat deel uitmaakt van haar wereldwijde duurzaamheidsplan, met als doel het bedrijf in 2033 klimaatneutraal te laten zijn. De eerste stap is de reductie van 175 ton plasticgebruik per jaar. Illy is zich ervan bewust dat de uitdagingen die zich voordoen bij het streven naar een duurzamere wereld alleen kunnen worden overwonnen door samen te werken. Daarom lanceert illy dit nieuwe initiatief, dat deze maand is begonnen. Het laat zien hoe duurzame kwaliteit het welzijn van de planeet helpt te beschermen en verbeteren en herinnert consumenten eraan dat elke […]

Lees verder

Eetsmakelijk!

Recept van Mounir Toub: Tabouleh

Mounir Toub heeft in verschillende restaurants in het zuiden van het land gewerkt. Hij is kookdocent, weet zijn weg in de professionele keuken feilloos te vinden en heeft zijn eigen tv-programma’s bij 24Kitchen. Met Talkies deelt hij zijn favo recepten. Deze keer: de lekkerste recepten uit zijn splinternieuwe boek ‘Chef Toub: Lekker Arabisch’! Tabouleh VOORBEREIDING 30 minuten + 10 minuten wachten BEREIDINGSTIJD 10 minuten INGREDIËNTEN 200 g bulgur (medium) ½ granaatappel 1 bosje bladpeterselie, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden ½ bosje verse munt, blaadjes gewassen, gedroogd en fijngesneden 3 tomaten, zaad verwijderd, in kleine blokjes […]

Lees verder

Het eerste dessert only restaurant van Nederland

Vanaf eind juli opent het allereerste dessert only restaurant van Nederland: De Dessertclub! Het concept heeft zich al eerder bewezen in New York, Berlijn én zelfs op Bali en komt nu gelukkig ook naar Nederland. Het pop-upconcept ‘De Dessertclub’ opent vanaf 23 juli tot begin september op het Zwitsalterrein in Apeldoorn. Een absolute must visit deze zomer!

Lees verder

Hotspots

3x fijne terrassen in de Achterhoek

Ben je deze zomer van plan om lekker vakantie in eigen land te vieren! Ons land kent tal van leuke plekken. Zo ook in de Achterhoek! Deze drie locaties zijn perfect om te bezoeken. Op deze terrassen zit je heerlijk deze zomer! LEV by Mike Niet aan zee, maar wel aan het strand. Bij Restaurant LEV by Mike in Winterswijk geniet je aan het water van strand en bos, een unieke setting in het Achterhoekse coulissen-landschap. Het eigentijdse restaurant met loungegedeelte, het riante dakterras met uitzicht op het strandbad en de hippe kookstudio bieden de gast oneindig veel […]

Lees verder

Let's shake it up

3x heerljke zomercocktails die je moet proberen!

Shake it up, it’s summer! Wij delen drie overheerlijke, makkelijke cocktailrecepten; easy to mix en van een laag (of geen) alcoholgehalte naar een hoger alcoholpercentage met een gedurfde gin. Welke is jouw favoriet? Easy to mix Martini Vermouth is een gearomatiseerde, versterkte wijn op smaak gebracht met verschillende natuurlijke, plantaardige ingrediënten zoals wortel, bloemen, zaden, kruiden en specerijen. Martini Fiero en Tonic zijn voor elkaar gemaakt. Deze eigentijdse vermout is een mix van citrus en bitterzoete sinaasappel met frisse, witte wijnen. De vurige kleur en pittige, fruitige smaken zijn honderd procent natuurlijk en zijn het […]

Lees verder

Interview

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma over zijn internationale plannen

Driesterrenchef Jacob Jan Boerma besloot na ruim twintig jaar zijn toonaangevende driesterrenzaak De Leest in Vaassen te sluiten om meer ruimte en vrijheid te creëren voor andere ambities, zoals het coachen van jong culinair talent op internationaal niveau én het uitbouwen van zijn unieke, nieuwe concept No Rules. Met De Leest in Vaassen was je de enige topchef in Nederland die zelfs een derde ster wist te bemachtigen. Waarom besloot je vorig jaar om ermee te stoppen? ‘Weken maken van minimaal negentig uur waren voor mij geen uitzondering, maar regel. Ik zit al ruim dertig […]

Lees verder

Wagyumafia

Dit wist je nog niet over wagyu!

In februari vond er een bijzondere samenwerking plaats tussen Wayumafia en de Nederlandse chef-kok Schilo van Coevorden in het restaurant Taiko. Hisato – beter bekend als Wagyumafia – kookte twee avonden in de keuken van Taiko te Amsterdam. Voor het evenement kon men vooraf een kaartje kopen, en daar moest men snel bij zijn want alle samenwerkingen die Schilo aangaat met internationale topchefs zijn binnen 24 uur uitverkocht.  De Japanse Hisato Hamada reist onder de naam Wagyumafia de wereld over om wagyu te promoten. Zijn doel is om het Japanse vleessoort internationaal op de kaart […]

Lees verder

Genieten in eigen land

Dit is de eerste luxe culinaire camping

Taste of Amsterdam, Latinvillage Festival en The Good Guys komen deze zomer met de allereerste glamping waar je dagelijks kunt genieten van luxe culinaire hoogstandjes. Op Spaarne Glamping wordt iedere dag gekookt door Nederlandse topchefs. Overnacht in luxe ingerichte familietenten in het natuurgebied van Spaarnwoude, waarbij het ontbijt en diner volledig wordt verzorgd door de beste chefs van ons land! Op de luxe glaming staan ontspanning, plezier en culinaire beleving centraal. Het gastronomische avondprogramma wordt gevuld door smaak- en spraakmakende chefs en creatieve foodpartijen. Onder andere Ron Blaauw, Michiel Deenik, Julius Jaspers, Alain Caron, Jord […]

Lees verder

Het witte goud

Nu het nog kan: witte-aspergerecepten

Het officiële aspergeseizoen is helaas alweer bijna voorbij. Het klassieke witte-aspergerecept met ham en ei kennen we allemaal, maar er zijn veel meer lekkere variaties mogelijk met het witte goud. Daarom delen wij twee overheerlijke witte aspergerecepten, om nog even te genieten van de Hollandse groente voor we er weer een jaar op moeten wachten! Brioche met witte asperges, spinazie, gepocheerd ei en Hollandaisesaus Hoera, het spinazieseizoen is aangebroken! Tijd om aan de slag te gaan met deze heerlijke groente. Eet ze met een brioche, spinazie, ei, zelfgemaakte Hollandaisesaus én natuurlijk het witte goud. Ingrediënten […]

Lees verder

ChouChou

Nieuwe hotspot op de Scheveningse boulevard

Een hele avond genieten van een levendige atmosfeer, Instagrammable interieur én uitgebreide menukaart met heerlijke gerechten waar je onbeperkt van kunt bestellen voor een vaste prijs? Of lunchen met een wereldse klassieker voor je gaat genieten op het strand? De nieuwe hotspot ChouChou is de perfecte optie! Een heerlijk restaurant aan de nieuwe boulevard in Scheveningen. Nu de horeca hun deuren weer hebben mogen openen, is het ook eindelijk tijd om te genieten bij ChouChou! Het restaurant heeft een opvallende vloer, kleurrijke lampen, gouden details en stoelen bekleed met Ginkgo-bladeren. Eén grote eclectische mix van […]

Lees verder

Must try

Vegan Surinaams is een ding!

Niet het eerste waar je aan denkt als je aan Surinaams eten denkt, maar: vegan Surinaams is het nieuwe ding! Wat tijdens de lockdown begon als een culinaire droom van drie jonge ondernemers met Surinaamse roots, wordt nu werkelijkheid. Ze lanceren begin juni het nieuwe platform ‘Palmentuin’. Speciaal voor liefhebbers van de Surinaamse keuken en bewuste eters. Oprichters Dwight Neville (visueel artiest), Jason Tjon Affo (The Indigo Kitchen) en Jeremy Herkul (Vegan Food Festival) combineren hun passie voor en ervaring in de voedselindustrie, evenementenbranche en duurzame conceptontwikkeling met Palmentuin. Het nieuwe platform vindt haar oorsprong […]

Lees verder

BETTER TOGETHER

ZOKU EN JORIS BIJDENDIJK OPENEN 25 LOFT-RESTAURANTS

ZOKU, DE AMSTERDAMSE PIONIER VAN DE HOME/OFFICE HYBRIDE, KOMT MET EEN NIEUWE EVENTSERIE: ‘BETTER TOGETHER’. TIJDENS DE EERSTE EDITIE ‘ZOKU X RIJKS®’ OP 28 MEI ZAL ZOKU 25 VAN HAAR INNOVATIEVE LOFTS TRANSFORMEREN TOT WARE PRIVÉRESTAURANTS. KOPPELS KUNNEN GENIETEN VAN EEN DINER VAN CHEF-KOK JORIS BIJDENDIJK EN ZIJN TEAM VAN RIJKS® – HET RESTAURANT MÉT MICHELINSTER VAN HET RIJKSMUSEUM. Voor minder dan 200 euro p.p. kunnen koppels genieten van het intieme viergangendiner én overnachting in een Zoku Loft. Deze ruime micro-appartementen zijn ontworpen om comfortabel te kunnen wonen en efficiënt te kunnen werken. Tijdens het […]

Lees verder

let's cocktail

HAAL JE FAVORIETE COCKTAILBAR IN HUIS

Dit weekend vindt hét online cocktailevent plaats: De Thuisborrel Club. Shake de lekkerste cocktails aan je eigen keukentafel en check online in bij je favoriete (cocktail)bars. Transformeer je woonkamer, tuin, balkon of dakterras dit weekend tot een waar cocktailwalhalla en geniet! Het initiatief van De Thuisborrel Club is in speciaal opgezet om de cocktailindustrie te steunen. Er zijn al veel initiatieven bedacht om de horeca te steunen, maar helaas zijn de mogelijkheden voor (cocktail)bars niet eindeloos. Speciaal voor hen hebben marketing- en communicatiebureau Typhoon Hospitality en communicatiebureau The Activators in samenwerking met verschillende Nederlandse cocktailbars, […]

Lees verder

Blend is de trend

Probeer deze gezonde burger eens!

Het is al een grote trend in de VS: meer plantaardig voedsel eten. Is dat voor jou nog een te ver van je bed show? GRO verlaagt die drempel en komt met de Blended BurgerÒ en Blended WorstÒ, twee nieuwe producten met de helft rundvlees en de andere helft oesterzwam. Zo maak je een burger een stuk gezonder voor jezelf, en verklein je je impact op onze mooie blauwe planeet! De nieuwe burger en worst bestaan voor de helft uit Hollandse oesterzwammen. In de ontwikkeling naar meer plantaardig voedsel is blended (een combinatie van paddenstoelen […]

Lees verder

Dolci with love

Sexy desserts en het Romantische Italië

De Australische Steph Wakefield is de auteur van het Engelstalige kookboek ‘Dolci with love’. Het boek is alleen te koop via de gelijknamige website en is bijzonder vanwege zijn gewaagde en kunstzinnige fotografie aan de hand van Italiaanse dessertrecepten. Het boek valt onder de categorie kookboek, maar ook zeker onder die van koffietafelboeken. Talkies sprak Steph over sexy desserts en haar Italië. Je boekt bevat vrij expliciete beelden. Vanwaar het idee om gastronomie met haast niets verhullende foto’s te combineren? ‘Als je het mij vraagt is naaktheid een deel van Italië. Wat dat betreft wordt er niet snel geoordeeld […]

Lees verder